Actualitate

60.000 de euro, bani din droguri ridicați de DIICOT. Percheziții la familiile unor traficanți din Cluj.

DIICOT a efectuat percheziții domiciliare la familiile unor traficanți de droguri care se află în arest preventiv. Polițiștii au găsit, în total, peste 60.600 de euro care ar putea avea legătură cu activitatea ilegală.

Percheziții la locuințele unor traficanți de droguri arestați / Foto: IPJ Cluj Percheziții la locuințele unor traficanți de droguri arestați / Foto: IPJ Cluj

 

 


Pe 3 octombrie 2023 au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în județul Cluj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc (în prezent arestate preventiv).

 


În urma perchezițiilor, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui cont bancar, în care se află 27.500 de lei, existând bănuiala rezonabilă că banii ar proveni din săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri.

În cursul activității, persoana percheziționată (membră de familie a unuia dintre arestați) a predat în mod voluntar organelor de urmărire penală 211.980 de lei și 12.460 de euro, despre care exista bănuiala rezonabilă că ar proveni din săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri.


CITEȘTE ȘI:
Măsuri DRASTICE împotriva șoferilor drogați sau băuți, propuse în Senat: nu vor mai putea conduce timp de 10 ani!
Un tânăr din Cluj și-a făcut plantație de cannabis. A fost reținut de polițiști pentru trafic de droguri VIDEO

 

Povestea în acest dosar a pornit, însă, în această vară, pe 19 iulie 2023,  când polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.


„La data de 19 iulie a.c., printr-un apel la SNUAU 112, era sesizată tulburarea ordinii și liniștii locatarilor de la un apartament, situat în municipiul Cluj-Napoca. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca s-au deplasat la locul sesizării, și au stabilit identitatea a trei bărbați din imobil. În contextul în care existau suspiciuni cu privire la comportamentul persoanelor legitimate de polițiștii structurii de ordine publică, în continuare, au fost informați polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate. În cursul aceleiași zile, în jurul orei 14.00, la imobilul respectiv s-a deplasat un bărbat, despre care existau indicii că ar avea legătură cu respectiva cauză aflată în documentare. Acesta a fost condus la sediul unității de poliție, iar în urma controlului bagajului pe care îl avea asupra lui, au fost descoperite și ridicate două pungi cu substanță cristalină de culoare albă, având o greutate totală de un kilogram, două comprimate de culoare albastră și 4.200 de lei.

CITEȘTE ȘI:
Jeleuri, vape-uri și prăjituri cu droguri, vândute în zona școlilor, inclusiv la Cluj. 28 de persoane, reținute la nivel național
Radiografia consumului de droguri în școlile din Cluj. Danileț pune „punctul pe i”. „Avem copii morți de supradoză. Salvarea vine de două ori pe săptămână la școală să ia elevii aflați în sevraj”

 


În continuare, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca, în localitatea Florești și în comuna Mociu, fiind descoperite și ridicate cantități de drog de mare risc (3-CMC), un plic cu 2 grame de substanță albă sub formă de praf, două comprimate de Ecstasy, un comprimat de Xanax, dar și 20.650 de lei. De asemenea, au fost ridicate 9 telefoane mobile, un sistem de stocare portabil, un aparat foto, plicuri și pungi de tip ziplock, filtre și foițe utilizate la confecționarea țigaretelor, recipiente cu diferite urme de substanțe și 4 cântare de mare precizie. În baza probatoriului administrat, cei 3 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar, ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile”, a transmis IPJ Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Sociologul Gelu Duminică: „Problema majoră e modul în care statul percepe consumul de alcool și drog - ca niște surse de bani!”

O femeie a fost prinsă cu droguri de mare risc în roata de rezervă de la mașină, în Cluj-Napoca. Ce au descoperit polițiștii la percheziții? FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter