Actualitate

Mascații au descins la traficanții de droguri din Cluj-Napoca și Florești. Trei bărbați au fost arestați.

Percheziții la traficanții de droguri din Cluj. Procurorii DIICOT au ridicat droguri de mare risc și zeci de mii de lei, iar trei bărbați au fost arestați.

Percheziții domiciliare în Cluj, la traficanții de droguri/Foto: IPJ Cluj Percheziții domiciliare în Cluj, la traficanții de droguri/Foto: IPJ Cluj

 

 


La data de 19 iulie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

 


La data de 19 iulie a.c., printr-un apel la SNUAU 112, era sesizată tulburarea ordinii și liniștii locatarilor de la un apartament, situat în municipiul Cluj-Napoca.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca s-au deplasat la locul sesizării, și au stabilit identitatea a trei bărbați din imobil.


„În contextul în care existau suspiciuni cu privire la comportamentul persoanelor legitimate de polițiștii structurii de ordine publică, în continuare, au fost informați polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate.

 În cursul aceleiași zile, în jurul orei 14.00, la imobilul respectiv s-a deplasat un bărbat, despre care existau indicii că ar avea legătură cu respectiva cauză aflată în documentare”, informează IPJ Cluj. 


Acesta a fost condus la sediul unității de poliție, iar în urma controlului bagajului pe care îl avea asupra lui, au fost descoperite și ridicate două pungi cu substanță cristalină de culoare albă, având o greutate totală de un kilogram, două comprimate de culoare albastră și 4.200 de lei.

Percheziții domiciliare în Cluj, la traficanții de droguri/Foto: IPJ Cluj

Trei bărbați arestați

În continuare, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca, în localitatea Florești și în comuna Mociu, fiind descoperite și ridicate cantități de drog de mare risc (3-CMC), un plic cu 2 grame de substanță albă sub formă de praf, două comprimate de Ecstasy, un comprimat de Xanax, dar și 20.650 de lei.


De asemenea, au fost ridicate 9 telefoane mobile, un sistem de stocare portabil, un aparat foto, plicuri și pungi de tip ziplock, filtre și foițe utilizate la confecționarea țigaretelor, recipiente cu diferite urme de substanțe și 4 cântare de mare precizie.

„În baza probatoriului administrat, cei 3 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar, ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile”, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Cluj. 

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, potrivit sursei citate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții la infractori care traficau droguri pe ruta Olanda-Austria-Ungaria-România. Vindeau prafuri și în Cluj. VIDEO

BILANȚ după a doua zi Electric Castle: 20 de participanți nu au fost lăsați să intre pentru că aveau droguri și trei persoane au ajuns la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter