Actualitate

URS surprins în Cheile Turzii. Zona de poveste, căutată de turiști

Un urs de talie mare a fost surprins de turiști în zona Cheilor Turzii. În ultima perioadă, tot mai multe mamifere coboară în localitățile din Cluj.

Urs surprins în Cheile Turzii/Foto: Radu Munteanu Facebook.com Urs surprins în Cheile Turzii/Foto: Radu Munteanu Facebook.com

 

 


Rezervația naturală Cheile Turzii trezește interesul urșilor, nu doar a turiștilor ce se aventurează în aceste locuri datorită peisajului minunat. 

 


Doi turiști au surprins momentul în care un urs alerga pe dealurile din Cheile Turzii. 

Prezența urșilor în împrejurimile localităților din județul Cluj creează îngrijorare în rândul populației.


La finalul lunii iulie, localnicii din Recea Cristur au fost alarmați de prezența unui urs în comună, care bântuia de câteva zile prin localitate și a reușit să producă pagube în gospodăriile oamenilor.

Sunt înregistrate tot mai multe incidente în care animalele sălbatice se apropie de gospodăriile oamenilor, generând panică, iar uneori pagube însemnate. 


Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a semnat, în ultima zi de mandat la minister, un ordin de „îndepărtare” a unui număr de 500 de urși din habitatul lor natural. 

Ulterior, numărul mamiferelor ce urmau să fie eliminate a fost redus la 220


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un URS a băgat teama în localnicii din Recea Cristur, în urma pagubelor produse în gospodării. Autoritățile îndeamnă la vigilență

220 de „urși problemă” vor fi împușcați, nu 500. Ministrul Mediului, la Cluj: „Ne gândim și la oameni, dar să nu o transformăm într-o vânătoare de trofeu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter