Actualitate

Un URS a băgat teama în localnicii din Recea Cristur, în urma pagubelor produse în gospodării. Autoritățile îndeamnă la vigilență

Localnicii din Recea Cristur sunt alarmați de prezența unui URS în comună, care bântuie de câteva zile prin localitate și a reușit să producă pagube în gospodăriile oamenilor.

În localitatea Recea Cristur, Cluj, a fost semnalată prezența unui urs/Foto: Primăria Recea Cristur Facebook.com În localitatea Recea Cristur, Cluj, a fost semnalată prezența unui urs/Foto: Primăria Recea Cristur Facebook.com

 

 


Reprezentanții Primăriei Recea Cristur, județul Cluj, avertizează populația comunei în privința prezenței unui urs în localitate. 

 


Astfel, mamiferul s-ar fi aciuat de câteva nopți în zonă și a intrat în curțile oamenilor. 

Localnicii sunt îndemnați să fie precauți și să apeleze numărul de urgență 112 pentru a semnala prezența ursului.


„În atenția cetățenilor din comuna Recea-Cristur.

Vă aducem la cunoștință că de 3 nopți este semnalată prezența unui urs pe raza comunei, care a produs și pagube materiale, intrând in gospodăriile cetățenilor. 


Motiv pentru care vă rugam să fiți precauți și să semnalați autoritățile locale sau Serviciul de Urgență 112”, notează reprezentanții Primăriei Recea Cristur. 

În localitatea Recea Cristur, Cluj, a fost semnalată prezența unui urs/Foto: Primăria Recea Cristur Facebook.com

Prezența urșilor în împrejurimile localităților din județul Cluj creează îngrijorare în rândul populației.


Sunt înregistrate tot mai multe incidente în care animalele sălbatice se apropie de gospodăriile oamenilor, generând panică, iar uneori pagube însemnate. 

Fostul ministru al Mediului Tanczos Barna a semnat, în ultima zi de mandat la minister, un ordin de „îndepărtare” a unui număr de 500 de urși din habitatul lor natural. 

Potrivit instituțiilor din domeniu, care trebuie să avizeze documentația, decizia luată de fostul ministru al Mediului ar fi una ilegală, situație în care ordinul semnat de Tanczos Barna nu va fi aplicat până la întocmirea unei analize și a unui studiu justificativ privind eliminarea urșilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

500 de urși vor fi eliminați din pădurile României. Mamiferul, tot mai prezent în localitățile din Cluj

Urșii au băgat frica în localnicii din Apahida. Primăria îndeamnă la vigilență: „Nu vă apropiați de urs și să nu îl hrăniți!”

Cât este de legal ordinul de ucidere a 500 de urși? Decizia semnată de fostul ministru UDMR Tanczos Barna, sub semnul întrebării

Ultimele Stiri
abonare newsletter