Timp Liber

Emoție și zâmbete. Zumba pentru copiii dependenți de dializă în Parcul Central

Momente emoționante, energie pură și zâmbete. Asociația pentru Solidaritate și Empatie “Delia Grădinaru” a organizat, duminică, în Parcul Central, un eveniment caritabil pentru copiii dependenți de dializă.

Emanuel Ungureanu pe scena amplasată în Parcul Central Emanuel Ungureanu pe scena amplasată în Parcul Central

 

Sport și bunătate pentru copiii dependenți de dializă îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru: zumbathonul din Parcul Central din Cluj-Napoca.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Avem foarte multă lume aici, vreau să vă mulțumesc că ați venit să faceți sport, să vă faceți mai sănătoși cu fiecare zi de zumba și să arătați bunătate pentru un grup de oameni minunați. Sunt foarte curajoși, sunt niște luptători pe care eu îi admir tare mult, îi iubesc împreună cu voi foarte mult. E o zi special, e o zi de vară, nu credeam că o să zic asta vreodată în generația mea, dar noi ne bucurăm de pace, în timp ce alții sunt în chin, în război și au mare lipsuri. Vreau să vă spun un lucru pe care s-ar putea să nu îl știți. Astăzi, lângă noi sunt și niște tineri și niște oameni în perioada a doua a vieții, să nu spunem bătrâni, bunici, seniori, care au venit din calea război, au venit în țara noastră cu aceeași suferință ca tinerii din asociația mea, fac dializă la Cluj de câteva luni. Au fugit din Harkov, i-am adus aici, sunt în familia noastră și astăzi e ziua Larisei. Nu știu dacă e aici. Să îi apaludați pentru că supraviețuiesc și pentru că luptă pentru libertate”, a spus Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru.

„Instructoarele Zumba sunt aici, sunt deosebit de faine, sunt neobosite, că a fost pandemie sau nu, mișcarea și investiția în sport înseamnă enorm. Investiția în cei care sunt în suferință înseamnă și mai mult. E o perioadă grea în care fiecare încearcă să strângă cât mai mult pentru sine, e cu atât mai admirabil că veniți să faceți sport și să puneți un leu deoparte pentru cei care sunt și cu probleme de sănătate și cu probleme financiare. Vă mulțumesc din suflet pentru că donați și pentru că dansați”, completat Ungureanu.


Cine a fost duminică de la ora 17.00 în Parcul Central a primit un autograf de la scriitoarea Hanna Bota care a scris o carte („Când în fiecare zi e joi”) despre viața tinerilor dependenți de dializă din Asociatia pentru Solidaritate si Empatie Delia Gradinaru.

„A scris o carte despre noi, o carte în care lucrurile se spun fără perdea, realitățile crunte pe care le trăiesc acești tineri în sistemul sanitar românesc sunt descrise fără milă. Ei nu au nevoie de milă, ci de dragostea noastră. Vă felicit din toată inima și sunteți parte din viața mea, în singurul an în care nu am putut face zumba a fost cel mai greu din viața mea”, a mai spus Ungureanu.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Zumbathon Caritabil, organizat în Parcul Central pentru construirea unui centru de recuperare

Peste 200 de iubitori de Zumba au creat o atmosferă incendiară la evenimentul caritabil dedicat copiilor dependenți de dializă. S-au strâns din donații peste 4000 de lei (FOTO)

Zumba pentru copiii dependenți de dializă

abonare newsletter