Timp Liber

Planta care reduce stresul și previne cancerul. Protejează ficatul

Planta care reduce stresul și previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Această planta este des folosită în ciorbe, salate și diferite alte preparate culinare.

Țelină, planta care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism/ Foto: pixabay.com Țelină, planta care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism/ Foto: pixabay.com

 

Planta care reduce stresul și previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre țelină.


 

Țelina este una dintre cele mai sănătoase plante, ea este bogată în antioxidanți și vitamine esențiale pentru un organism sănătos.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Planta care reduce stresul și previne cancerul. Protejează ficatul

Țelina conține o serie de compuși care scad numărul de hormoni ai stresului. Pe lângă acest beneficiu, compușii din țelină ajută la scăderea tensiunii arteriale și liniștesc organismul, potrivit sfatulmedicului.ro.

De asemenea, țelina, planta care reduce stresul, poate preveni cancerul. Conform sursei citate anterior, acizii fenolici din compoziția țelinei blochează acțiunea prostaglandinelor care stimuleaza creșterea celulelor canceroase., iar cumarinele contribuie la prevenirea formării radicalilor liberi din celulele afectate de tumoare.


Totodată, extractul de frunze de țelină și rădăcină, protejează organismul împotriva deteriorării ficatului. 

 


CITEȘTE ȘI:

Carnea care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Este recomandată pentru copii și tratează insomnia

Planta care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Te ajută să pierzi din kilograme și menține inima sănătoasă

 

Planta care reduce stresul și previne cancerul. Îmbunătățește digestia

Pe lângă beneficiile menționate anterior, țelina ajută și la îmbunătățirea digestiei. Potrivit doc.ro, țelina poate avea un efect laxativ, în special atunci când este consumată dimineața, pe stomacul gol. O cură de 2-3 zile de suc de țelină ne poate scăpa de constipație.

Chiar dacă țelina, planta care reduce nivelul stres din organism și previne cancerul, devine toxică atunci când este reîncălzită. Această planta conține un anumit nivel de nitrați, care prin reîncălzire sunt eliberați.

 

CITEȘTE ȘI:

Leguma cu 10 beneficii medicale: curăță rinichii, reduce colesterolul „rău” și întinerește pielea

Fructul cu miros urât, ce reglează glicemia. Scade riscul de cancer, previne bolile și tratează anemia

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne febra musculară și apariția ridurilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter