Ştiri din Transilvania

Alimentul care te scapă de răceală. Are efect antiviral și întărește sistemul imunitar

Alimentul care te scapă de răceală. Cei care nu doresc să apeleze la medicamente atunci când nu au simptome serioase de răceală, pot apela la metode mai tradiționale, tratându-se „acasă” cu câteva alimente. Unul dintre acestea este considerat a fi cel mai eficient.

 

 


Alimentul care te scapă de răceală. Unul dintre cele mai eficiente alimente care combat răceala, folosit de secole de către oameni, este usturoiul.

 


Acest aliment este cunoscut datoriă faptului că are efecte antivirale și antibacteriene, reușind astfel să lupte cu răceala. Totodată, ajută sistemul imunitar, iar studiile arată că persoanele care consumă zilnic usturoi sunt mai puțin predispuși la a se îmbolnăvi.

Alimentul care te scapă de răceală

Beneficiile usturoiului nu se limitează doar la tratarea răcelii, fiind de asemenea un aliment esențial pentru organism. Astfel, în usturoi se regăsesc vitaminele C și B6 și este o sursă bună de magneziu.


Usturoiul este antiimflamator, previne apariția demenței și a bolii Alzheimer și este recomandat celor care vor să reducă tensiunea arterială.

Alte alimente care tratează răceala

Alte alimente care ajută la tratarea răcelii sunt ghimbirul, mierea, fructele de pădure, citricele ori somonul.


CITEȘTE ȘI:

Combinații FATALE de medicamente. Află ce medicamente nu este bine să le combini

 

abonare newsletter