Timp Liber

Leguma cu beneficii pentru inimă. Îmbunătățește vederea, are proprietăți anti-cancer și protejează vasele de sânge

Leguma cu multe beneficii pentru inimă și întreg organismul. Este folosită mult de români fără să știe despre beneficiile pentru organism pe care le are.

Leguma cu beneficii pentru inimă. Îmbunătățește vederea, are proprietăți anti-cancer și protejează vasele de sânge Leguma cu beneficii pentru inimă. Îmbunătățește vederea, are proprietăți anti-cancer și protejează vasele de sânge

 

 


Această legumă îmbunătățește vederea, protejează vasele de sânge și are proprietăți anti-cancer.

 


Leguma cu multe benficii pentru inimă, dar și pentru întregul organism este prazul. Prazul se poate consuma atât crud, cât și gătit, și pe lângă beneficiile medicale pe care le are este și savuros.

Prazul este bogat în antioxidanți și din acest motiv combate stresul oxidativ care duce la apariția unor boli grave precum diabetul, cancerul sau bolile de inimă, scrie sfaturimedicale.ro.


Leguma cu beneficii pentru inimă. Îmbunătățește vederea și are proprietăți anti-cancer

Având în vedere că prazul, leguma cu beneficii pentru inimă și organism, este o sursă bogată în compuși precum luteină și zeaxantină, acesta ajută la îmbunătățirea vederii. Compușii menționați protejează țesuturile oculare de oxidarea ADN-ului și membranelor celulare, care este dăunătoare, ajutând ca razele de lumină pe care le vedem să fie filtrate.

Consumul acestei legume cu beneficii pentru inimă protejează ochii și de efectele negative ale îmbătrânirii și îmbunătățește vederea, potrivit sursei citate.


Totuși, cea mai studiată caracteristică a acestei legume este capacitatea de a lupta împotriva cancerului. Aceasta are proprietăți excelente anti-cancer. Prazul este bogat antioxidantul kaempferol care te poate proteja împotriva unor tipuri de cancer sau a bolilor de inimă. Totodată, prazul conține multă alicină, un compus care reduce nivelul colesterolului și luptă contra cancerului.

CITEȘTE ȘI:


Fructul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Ameliorează durerile articulare și scade tensiunea arterială


Condimentul ce acționează ca un antiinflamator și combate răceala. Previne bolile de inimă și cheagurile de sânge

Leguma cu beneficii pentru inimă. Protejează vasele de sânge

Pe lângă beneficiile deja menționate, leguma cu beneficii pentru inimă prazul, protejează vasele de sânge. Ea conține compuși care protejează vasele de sânge împotriva radicalilor liberi, foarte toxici. Proprietățile acestor compuși relaxează vasele de sânge și scad riscul de hipertensiune.

De asemenea, având în vedere că prazul este bogat în vitamina K aduce beneficii multiple pentru vasele de sânge. Dacă o persoană are un nivel scăzut din această vitamină se poate confrunta cu hemoragii. Totodată, circulația sângelui îi poate fi afectată.

Ce alte beneficii mai are prazul? Ei bine, leguma cu beneficii pentru inimă, potrivit csid.ro, ajută la lupta împotriva gripei, anginei, afecţiunilor cardiace, arterite. În același timp, este foarte bun împotriva astmului bronşic, bronşitelor, laringitelor, constipaţiei și tulburărilor digestive în general.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne oboseala și insomnia. Reduce riscul de astm, cancer și are multe beneficii pentru organism

Leguma care reduce riscul apariției cancerului. Scade riscul de infarct și întărește sistemul imunitar

Ultimele Stiri
abonare newsletter