Timp Liber

Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Reglează nivelului zahărului din sânge și menține oasele sănătoase

Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Această plantă este cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra organismului.

Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Reglează nivelului zahărului din sânge și menține oasele sănătoase Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Reglează nivelului zahărului din sânge și menține oasele sănătoase

 

 


Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism, este vorba despre semințele de susan. 

 


Semințele de susan sunt folosite din cele mai vechi timpuri ca și remediu naturist, dar și pentru rețete culinare.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Semințele de susan nu sunt doar o sursă excelentă de fibre, care susțin un sistem digestiv sănătos și inima, dar conțin, de asemenea, vitamine și minerale esențiale și susțin sănătatea generală. Mineralele precum calciu, cupru și magneziu din semințele de susan îți mențin sistemul imunitar și nervos, întăresc sănătatea oaselor și reduc inflamația, potrivit doc.ro.


Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Reglează nivelului zahărului din sânge

Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Semințele de susan au un conținut ridicat de magneziu. Conform studiilor, datorită conținului ridicat de magneziu, acestea pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Totodată, vitamina E din aceste semințele ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel normal.

Semințele de susan, planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism, reglează nivelul zahărului din sânge.  Potrivit ultimelor studii, pinoresinolul, un compus care se găsește din belșug în semințele de susan, poate ajuta la reglarea zahărului din sânge prin inhibarea acțiunii enzimei digestive maltoză.

CITEȘTE ȘI:


Beneficiile neștiute ale castraveților. Reduc riscul de cancer, scad tensiunea arterială și ameliorează ulcerul gastric

Planta care tratează insomnia și depresia. Ajută în lupta împotriva cancerului și previne pietrele la rinichi

Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Menține oasele sănătoase

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, datorită conținutului ridicat de calciu și magneziu, semințele de susan au proprietăți remarcabile pentru organism, acestea oferind rezistență oaselor. Conform 5fructe.ro este recomandat consumul de semințe de susan mai ales în perioada în care organismul nostru este expus la un efort îndelungat sau când acesta suferă de decalcifiere din cauza unei asimilări reduse de calciu.

Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism, conține sesamin, un compus care are efecte antiinflamatorii și antioxidante care protejează cartilajele de leziuni.

Chiar dacă semințele de susan au multe beneficii pentru organism, medicii le recomandă persoanelor să le consume cu moderație, mai ales cei care au alergii alimentare ar trebui să fie prudenți.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care menține oasele sănătoase. Previne cancerul, anemia și te ajută să slăbești

Băutura fierbinte care previne apariția bolilor cardiovasculare. Cum trebuie consumată și la ce trebuie să ai grijă

abonare newsletter