Timp Liber

Alimentul extrem de TOXIC care cauzează ulcer. Crește tensiunea arterială și riscul de Alzheimer

Alimentul extrem de toxic care cauzează ulcer. Este ținut la cutie și puțină lume știe efectele nocive pe care le are de fapt. Mulți îl consideră sănătos.

Alimentul extrem de TOXIC care cauzează ulcer. Crește tensiunea arterială și riscul de Alzheimer Alimentul extrem de TOXIC care cauzează ulcer. Crește tensiunea arterială și riscul de Alzheimer

 

 


Alimentul extrem de toxic care cauzează ulcer este pateul vegetal, un aliment pe care românii îl consumă foarte des, mai ales în post.

 


Ei bine, puțini dintre consumatori au idee cât de periculos este de fapt consumarea acestui aliment și ce efecte dăunătoare are asupra organismului nostru.

În primul rând, pateul vegetal conține o mulțime de E-uri: caragenan (E407), monoglutamat de sodiu (E621), ascorbat de sodiu (E301), polifosfati, zahăr sau sare în cantități imense.


Pe scurt, acest aliment conține o mulțime de chimicale.

Alimentul extrem de TOXIC care cauzează ulcer. Crește tensiunea arterială

Alimentul extrem de toxic care cauzează ulcer, pateul vegetal, conține în medie 12 aditivi alimentar, cu o compoziție imensă de chimicale, s-a dovedit în urma unui studiu realizat de Protecția Consumatorilor.


Unul dintre compușii chimici, carangenanul, din acest aliment toxic poate să cauzeze boli digestive foarte grave, ca ulcerul sau chiar cancerul de colon. El este, de asemenea, daăunător și pentru ficat sau rinichi.

În același timp, pateul vegetal conține și monoglutamat de sodiu, iar consumul său regulat duce la creșterea tensiunii arteriale.


CITEȘTE ȘI:

Alimentul care reglează tensiunea arterială și scade riscul cancerului la sân. Întărește sistemul imunitar și scade colesterolul din sânge

 

Băutura alcoolică cu beneficii pentru sănătate. Tratează insomnia și reduce riscul apariției diabetului

 

Alimentul extrem de TOXIC care cauzează ulcer. Crește riscul de Alzhaimer

Totodată, pateul vegetal, alimentul extrem de toxic care cauzează ulcer, mai are și alte efecte nocive de speriat pentru organismul nostru.

Un nutriționist a explicat pentru evz.ro în urmă cu câțiva ani că acest aliment poate să crească riscul de dezvoltare a bolii Alzhaimer sau chiar Parkinson, pe lângă că are multe alte efecte toxice asupra sănătății noastre:

„Fiind o excitotoxină, monoglutamatul de sodiu stimulează creierul să producă în cantități suplimentare dopamina, drogul senzației de bine, permițând astfel producătorilor din industria alimentară să scadă calitatea și să-și mărească profiturile. Acesta are numeroase efecte secundare printre care enumăr obezitatea, creșterea tensiunii arteriale, afecțiuni nerurodegenerative precum Parkinson, Alzheimer, demență, scleroză multiplă etc”, a explicat nutriționistul Florin Ioan Bălănică pentru sursa citată.

CITEȘTE ȘI:

Planta TOXICĂ ce provoacă boli grave de rinichi. Cauzează avortul și favorizează apariția cancerului

Cel mai toxic condiment din bucătărie. Consumat în doze mari provoacă halucinații și îți distruge organele

Ultimele Stiri
abonare newsletter