Timp Liber

Sucul care ține loc de medicamente și previne boli grave

Sucul care tine loc de medicamente și previne boli grave. Sucul de țelină apio este consumat de  multe vedete și are multe beneficii pentru sănătatea umană.

Sucul care ține loc de medicamente și previne boli grave Sucul care ține loc de medicamente și previne boli grave

Puțină lume știe că sucul de țelină apio este un adevărat medicament natural pentru sănătatea organismului. Tulpinele crude de țelină sunt printre cele mai folosite de cei care țin dietă, fiind excelente ca gustare cu conținut scăzut de calorii. Sucul de țelină conține multiple vitamine și este consumat din ce în ce mai mulți români.

Ce beneficii are sucul de țelină

Cum spuneam, sucul de țelină are o serie de beneficii pentru sănătatea umană. El conține Vitamina A, C și K, magneziu, calciu, zinc, cupru, acid folic, biotină și o serie de antioxidanți recomandați pentru organism.


Ce conține un pahar de suc de țelină apio – Înlocuiește medicamentele

Un pahar de suc de țelină apio conține doar 42,5 calorii și are 4 grame de fibre, 2 grame de poteine, 215 miligrame de sodiu, 0 grame grăsime și 9 grame de carbohidrați.


Ce boli poate să prevină sucul de țelină

Conform publicației webmd.com, acest suc de țelină previne câteva boli grave și ajută persoanele care vor să slăbească.

Sucul care ține loc de medicamente reduce inflamația și previne boli precum artirita reumatoidă. Specialiștii au descoperit că are proprietăți antiinflamatorii  și sugerează că aceste substanțe chimice perturbă răspunsul imunitar al organismului, ceea ce ușurează inflamația.


CITEȘTE ȘI:

Planta ce întărește imunitatea, cu beneficii pentru organism. Tratează bolile de inimă și curăță rinichii



Planta care previne anemia. Scade riscul infarctului și reglează tensiunea arterială

Tot acest suc de țelină ajută și la prvenirea cancerului. Antioxidanții ajută la protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi. Astfel, ne protejăm de bolile de inimă, cancer și evităm îmbătrânire.


Sucul de țelină este și un puternic antioxidant, datorită acidului cafeic și acidului ferulic. Semințele de țelină previn foarte bine ulcerul gastric datorită proprietăților antioxidante pe care le regăsim.

Frunzele de țelină ar putea să fie de folos și pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge. Un studiu efeectuat la o scară mică a descoperit că, după ce au consumat extract de frunze de țelină, persoanele în vârstă cu diabet au experimentat o scădere a nivelului de zahăr din sânge înainte și după masă. Cu toate acestea, nu a existat niciun efect asupra nivelului de insulină din sânge, scrie medicalnewstoday.com.

CITEȘTE ȘI:

Băutura care vindecă plămânii. Are efect antiinflamator, calmează tusea și ameliorează durerea în gât

Băutura de Crăciun TOXICĂ. Trebuie să o bei moderat dacă vrei să slăbești și să nu faci toxiinfecție alimentară

Ultimele Stiri
abonare newsletter