Ştiri din Transilvania

Cel mai TOXIC aliment, consumat zilnic de români. Produsul poate provoca cancer

Cel mai toxic aliment, care pune în pericol atât sănătatea oamenilor cât și a mediului înconjurător, este consumat zilnic de români, fără ca măcar să știe acest lucru.

 

 


Acest fapt se datorează prezenței sale în alimentele de bază, consumate zilnic de oameni, chiar și de mai multe ori pe zi.

 


Astfel, este vorba despre uleiul de palmier, care se găsește atât în pâine, în ciocolată, cât și în produsele de patiserie și de tip fast food, avertizează specialiștii, conform BBC.

De ce este toxic uleiul de palmier?

Uleiul de palmier devine toxic atunci când este supus temperaturilor ridicate, în acel moment,  eliberând o substanţă cancerigenă, fapt constatat de cercetători în urma unor studii realizate pe animale de laborator.


Astfel, atunci când uleiul de palmier este încălzit la mai mult de 200 de grade Celsius, el eliberează esteri glicerici şi alte uleiuri şi grăsimi nocive, care ar putea fi responsabile de cancer.

CITEȘTE ȘI:


Fructul care îngrașă cel mai mult. Mulți oameni fac greșeala de a-l introduce în dietă


Uleiul de palmier este cu atât mai periculos întrucât mâncarea de tip fast food, inclusiv cartofii prăjiți, este gătită în acest tip de ulei, care este mai convenabil ca și preț, în comparație cu alte uleiuri. Acesta ar putea fi motivul pentru care uleiul de palmier a devenit prezent aproape în toate alimentele ori produsele, fiind dificil să se renunțe la utilizarea lui.

Uleiul de palmier, toxic pentru mediul înconjurător

De asemenea, este deosebit de important de știut că modul în care este produs uleiul de palmier afectează atât sănătatea oamenilor, aerul pe care îl respirăm, cât şi vieţuitoarele sălbatice.


Vestea proastă este că se estimează faptul că acest aliment toxic se găsește în aproape jumătate din produsele întâlnite în supermarketuri, iar o directivă europeană din 2014 obligă producătorii să menţioneze produsele în care uleiul de palmier este folosit, tocmai din acest motiv.

Totodată, alimentele de consum nu sunt singurele în care uleiul de palmier este folosit, acesta fiind găsit chiar și în produsele cosmetice, fie că vorbim despre cele de îngrijire cum ar fi gelul de duș ori șamponul, ori despre produsele de machiaj.

CITEȘTE ȘI:

Combinații FATALE de medicamente. Află ce medicamente nu este bine să le combini

 

Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. O consumăm fără a ști câte beneficii are pentru organism

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter