Timp Liber

Cea mai sănătoasă mâncare de Crăciun, care nu îngrașă. Este o sursă de proteine și are puține calorii

Cea mai sănătoasă mâncare de Crăciun. Kilogramele în plus acumulate de sărbători nu reprezintă o problemă atunci când vorbim despre un fel de mâncare popular în rândul românilor. Puțini știu că este de fapt o mâncare sănătoasă.

Cea mai sănătoasă mâncare de Crăciun. Are puține calorii și nu îngrașă. Cea mai sănătoasă mâncare de Crăciun. Are puține calorii și nu îngrașă.

 

 


Piftia, preparată și consumată frecvent de români mai ales în perioada sărbătorilor, are un conținut redus de grăsime și este bogată în proteine. Și conținutul de carbohidrați este unul redus.

 


Cea mai sănătoasă mâncare de Crăciun care nu îngrașă. Luptă împotriva infecțiilor virale

Piftia conține proteine, motiv pentru care, din cauza profilului dezechilibrat al aminoacizilor, acest fel de mâncare era considerat unul nesănătos. Totuși, unii nutriționiști susțin că piftia este chiar sănătoasă.


CITEȘTE ȘI:


Ceaiul care te ajută să slăbești. Scade nivelul zahărului din sânge și tensiunea arterială


Piftia mai conține lizină, care ajută creșterea musculară și luptă împotriva infecțiilor virale, precum și arginină, benefică la pomparea mușchilor.


Cea mai sănătoasă mâncare de Crăciun. Are puține calorii și nu îngrașă

Totodată, această mâncare se digeră ușor, în special dacă la prepararea ei se folosesc legume.

Astfel, datorită prezenței cărnii fierte, de porc sau pasare, a apei și a gelatinei, piftia sau răcitura reprezintă o mâncare slab calorică, care nu ar trebui să îi îngrijoreze pe cei care se feresc de acumularea kilogramelor în plus de Crăciun.

CITEȘTE ȘI:

Alimentul benefic de pe masa de Crăciun. Previne bolile cronice și cancerul, însă consumat în exces devine TOXIC

Ultimele Stiri
abonare newsletter