Timp Liber

Planta care ajută la scăderea nivelului glucozei din sânge. Ceaiul din această plantă combate insomnia

Planta care ajută la scăderea nivelului glucozei din sânge este printre cele mai folosite în bucătărie pentru prepararea mâncării. Ceaiul din această plantă ne ajută să avem un somn liniștit.

 

Planta care combate insomnia și ajută la scăderea nivelului glucozei din sânge este numită și planta minune deoarece are mai multe beneficii pentru organism.


Potrivit csid.ro, această planta este originară din Asia Centrală și este cultivată de mii de ani, atât în scop culinar cât și terapeutic. Este vorba despre tarhon.

CITEȘTE ȘI:


Alimentul care previne bolile de inimă. Reduce colesterolul și te ajută să slăbești rapid și sănătos

 


Planta care te ajută să nu te îngrași. Combate spasmele și are efect antiinflamator

 


Tarhonul, planta cate ajută la insomnie și scăderea nivelului glucozei din sânge. Tarhonul este o planta bogată în minerale, precum fier, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc și potasiu. Ceaiul de tarhon are proprietăţi calmante, ajutând la relaxarea nervilor şi la calmarea stării de agitaţie.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, tarhonul stimulează pofta de mâncare. Conform unui studiu realizat de Centrul Național de Informații despre Biotehnologie, extractul de tarhon contribuie la creșterea senzației de foame și o scădere a leptinei. Leptina este considerat un hormon al sațietății. Tarhonul este folosit de cei care suferă de anorexie.


Planta care stimulează pofta de mâncare

Consumul regulat de tarhon protejează organismul de atacurile de cord și infarct, datorită antioxidanților pe care îi conține.

În antichitate, oamenii obișnuiau să mestece frunze de tarhon pentru a scăpa de durerile de dinți. Acestea aveau un efect calmant datorită nivelului crescut de eugenol, un ulei esențial cu proprietăți antiseptice și anestezice. De asemenea, s-a demonstrat că planta reduce inflamarea gingiilor și respirația urât mirositoare.

Planta care întărește imunitatea. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, vitamina C și compuși activi, tarhonul întărește imunitatea organismului, ferindu-l de infecții și de răceli. 

În uz extern poate fi folosit pentru calmarea durerilor persoanelor care suferă de reumatism.

 

CITEȘTE ȘI:

Planta ce vindecă repede răceala. Medicii o recomandă pentru că previne bolile de inimă și cancerul

Condimentul care previne infarctul. Scade riscul de pietre la rinichi și te ajută să slăbești rapid

Ultimele Stiri
abonare newsletter