Ştiri din Transilvania

Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Poate cauza cancer. Cu ce îl putem înlocui?

Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Acest aliment poate cauza cancer dacă îl folosim des pentru gătit. Acesta este cancerigen, reumatic și inflamator când ajunge la temperaturi ridicate.

 

Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Este vorba despre uleiul de floarea soarelui pe care cu toții îl folosim la gătit. Atunci când este folosit la temperaturi de peste 170 de grade Celsius, uleiul rafinat de floarea soarelui devine cancerigen, reumatic și inflamator.


 

Experții au atenționat consumatorii deja de câțiva ani legat de efectele toxice ale uleiului rafinat de floarea soarelui, scrie libertatea.ro. Există pe piață uleiuri vegetale care nu sunt destinate pentru gătit, deoarece au un conținut scăzut de grăsimi saturate.


Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Poate cauza cancer

Uleiul care devine toxic la temperaturi ridicate, cel de floarea soarelui, este periculos pentru sănătate pentru că se oxidează rapid. Atunci când se oxidează, se eliberează radicalii liberi, substanțe care duc la apariția bolilor și fac ca uleiul să fie cancerigen. 

Dacă uleiul de floarea soarelui este reutilizat, chiar și o singură dată, cantitatea de chimicale care îl fac toxic crește  și îl face și mai dăunător pentru sănătate. Pe lângă acest lucru, uleiul rafinat de floarea soarelui se evaporă ușor, iar odată inhalat poate provoca și cancer la plămâni.


Uleiul care devine toxic la temperaturi ridicate pentru organismul nostru are efecte negative și asupra naturii. Din acest motiv uleiul folosit nu trebuie aruncat în spații verzi sau în chiuvetă și există numeroase campanii de colectare a acestuia.

CITEȘTE ȘI:


Substanța toxică din alimente pe care trebuie să o eviți! Provoacă boli de inimă și îmbătrânire prematură

Uleiul care devine TOXIC la temperaturi ridicate. Cu ce îl putem înlocui?

Uleiul care devine toxic la temperaturi ridicate poate fi înlocuit cu uleiurile cu grăsimi nesaturate. Totuși, și aceste uleiuri aduc beneficii doar dacă nu sunt vechi și dacă se consumă în stare netratată termic.


Uleiurile care înlocuiesc uleiul rafinat de floarea soarelui, toxic dacă ajunge la temperaturi ridicate: 

- uleiul de rapiță
- uleiul de migdale 
- uleiul de avocado 
- uleiul de măsline 
- uleiul de palmier

CITEȘTE ȘI:

Planta care te vindecă de răceală și gripă. Te scapă de tuse și, combinată cu mierea, e ca un analgezic

 

Alimentul care te scapă de răceală. Are efect antiviral și întărește sistemul imunitar

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter