Timp Liber

S-a deschis patinoarul de pe platoul Sălii Sporturilor - FOTO

Anul acesta, clujenii au parte de patinoar amenajat pe perioada iernii, pe platoul Sălii Sporturilor. Modernizarea malurilor Someșului a făcut posibilă amenajarea unui mini-târg de Crăciun aici.

S-a deschis patinoarul de pe platoul Sălii Sporturilor. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca S-a deschis patinoarul de pe platoul Sălii Sporturilor. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Patinoarul amenajat pe platoul Sălii Sporturilor a fost deschis publicului vineri, 1 decembrie. Anterior, acesta era amenajat în Piața Unirii, în perioada sărbătorilor. 

 


De asemenea, pe lângă patinoar, clujenii se pot bucura și de un mini-târg de Crăciun amenajat în zona Plopilor-Grigorescu, deschise în data de 1 decembrie. Patinoarul va funcționa până la mijlocul lunii februarie.

Platoul Sălii Spoprturilor a fost redeschis toamna aceasta, după ce a fost supus uor lucrări de reamanajare și modernizare.


„Dacă tot am făcut platoul astfel încât să fie redat cetățenilor ca spațiu public, și nu pentru mașini, ci pentru ca cetățenii să se bucure de oraș. Pentru că asta e până la urmă toată filosofia investițiilor din bani publici și bani europeni, să redăm orașul cetățenilor, să redăm spațiile publice cetățenilor, să le oferim cât mai multe posibilități pentru a se bucura de fiecare colțișor de Cluj. Asta facem și cu malurile Someșului pe distanțe de mulți kilometri, asta facem și în zona centrală, cu proiectele pe care șe desfășurăm avolo, și în Zorilor, unde facem un parc nou, și cu Parcul Feroviarilor, ca să nu mai vorbesc de parcurile pe care le-am terminat deja. Toate acestea sunt făcute pentru a oferi un plus de calitate vieții oamenilor”, a spus Emil Boc.

Platoul, ocupat până recent de sute de mașini parcate, a fost transformat într-o piațetă care va putea fi folosită pentru târguri, evenimente sau chiar pentru un patinoar. Lucrările pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” au început în primăvara anului 2022 și s-au finalizat toamna aceasta. 


Piațetă multifuncțională și patinoar

Platoul din fața Sălii Sporturilor a fosts transformat într-o piațetă care va putea fi folosită pentru târguri, evenimente sau chiar pentru un patinoar și un Târg de Crăciun. În zonă este prevăzută plantarea a peste 100 de copaci, amenajarea de trasee velo și un sistem de gradene spre Someș.

De asemenea, în proiect sunt prevăzute stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru biciclete și trotinete electrice, montarea de bănci de granit, coșuri de gunoi noi sau rasteluri pentru biciclete.


Parcarea de peste 300 de locuri de pe platoul Sălii Sporturilor a fost redusă major în urma lucrărilor. Platoul Sălii Sporturilor avea o capacitate de parcare de 340 de mașini, însă zona s-a transformat radical. Doar 60 de parcări sunt prevăzute pe acest spațiu după reamenajarea și modernizarea pregătită de primărie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Când va fi deschis patinoarul de la Sala Sporturilor? Emil Boc: „Am făcut platoul nu pentru mașini, ci pentru ca cetățenii să se bucure de el”

Ultimele Stiri
abonare newsletter