Timp Liber

Românii își fac planuri de Revelion. Transilvania, în topul preferințelor pentru petrecerea dintre ani

Românii au făcut primele rezervări pentru Revelion, iar Maramureşul, Bucovina și Transilvania se află în topul preferinţelor din acest an.

Românii au făcut primele rezervări pentru Revelion, iar Maramureşul, Bucovina și Transilvania se află în topul preferinţelor din acest an/ Foto: pixabay.com Românii au făcut primele rezervări pentru Revelion, iar Maramureşul, Bucovina și Transilvania se află în topul preferinţelor din acest an/ Foto: pixabay.com

 

 


Românii au făcut primele rezervări pentru Revelion, iar Maramureşul şi Bucovina se află în topul preferinţelor din acest an, potrivit unei platforme de rezervări.

 


„Atunci când vine vorba despre alegerea destinaţiei pentru Revelion, românii înclină spre câteva regiuni alese în mod recurent pentru vacanţa de iarnă, zone recunoscute pentru peisajele spectaculoase şi tradiţiile frumoase, care încă se păstrează de zeci de ani. În topul lor sunt Maramureşul (votat de 23,8% dintre respondenţi), urmat foarte strâns de Bucovina (23,4%), Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) şi Ţinutul Secuiesc (6%). Restul procentelor este distribuit aproape în mod egal între restul zonelor din ţară”, se arată într-un comunicat transmis de o platformă de rezervare.

CITEȘTE ȘI:
Wizz Air va relua zborurile spre Nisa, Catania, Larnaca și Napoli de pe Aeroportul Cluj. Crește frecvența zborurilor pe alte 8 rute

Platforma hotelieră online a realizat un sondaj de opinie pentru a afla situaţia actuală cu privire la intenţiile de călătorie ale românilor pentru ultimele zile din 2023, precum şi la preferinţele lor pentru ultima noapte din an. În ceea ce priveşte compania aleasă pentru Revelion, 48,8% dintre respondenţi spun că vor petrece alături de familie, 22% dintre ei vor sta cu prietenii, 26,4% cu partenerul/a, în timp ce 2,8% spun că doresc să rămână singuri de Revelion.


În ceea ce priveşte unităţile de cazare, opţiunile celor chestionaţi merg spre pensiune (42,9%), semn că acest tip de cazare continuă să fie preferat pentru vacanţa de Revelion, mai ales că oferă intimitate şi poate acomoda şi grupuri mari de turişti, hotel (28%), cabană (25,2%). În procente mai mici, voturile merg şi către apartamente şi alte tipuri de unităţi.

La capitolul planuri pentru Revelion, se pare că cei mai mulţi români vor să iasă din casă şi să se bucure de o ultimă vacanţă pe 2023: 35,4% spun că vor petrece acasă la ei sau la un prieten drag, 20,8% doresc o petrecere la cabană, 14,4% caută o vacanţă all-inclusive la o unitate de cazare din ţară, 12,4% preferă o cină festivă la un restaurant, iar 9% dintre respondenţi vor relaxare la băi. În procente mai mici, aceştia vor pleca într-un city break în străinătate.


26% dintre români sărbătoresc revelionul timp de două nopți

Pentru o bună parte dintre respondenţi, Revelionul rămâne o petrecere de o noapte (34,7%), dar sunt şi români care sărbătoresc revelionul timp de două nopţi (26,1%). Există, însă, şi un procent mare de români (39,2%) pentru care petrecerea de revelion ţine trei zile şi trei nopţi sau poate chiar mai mult de trei nopţi. Printre tradiţiile pe care aceştia încă vor să le ţină în noaptea de Revelion se numără banii puşi în buzunar pentru prosperitate în noul an, o dorinţă pusă la cumpăna dintre ani, ciocnitul unui pahar de şampanie alături de cei dragi pentru a fi împreună şi în anul următor.

Potrivit platformei, pentru români este foarte important să aibă cina festivă de revelion inclusă în pachetul de cazare, dar şi să aibă opţiunea de a lua mesele în incinta unităţii în care sunt cazaţi. Indiferent dacă aceştia petrec acasă, la restaurant sau la o unitate de cazare nu trebuie să lipsească cina festivă din pachet. Minimumul pe care românii se aşteaptă să-l primească la o cazare de Revelion este un pachet cu mic dejun şi cină festivă de revelion incluse (38,7%) demipensiune cu cină festivă incluse (39,1%), all inclusive (14,3%). Restul respondenţilor doresc măcar un mic dejun inclus în preţul de cazare.


Atunci când vine vorba de preţuri, inflaţia se resimte în continuare puternic în buzunarele românilor, aceştia fiind de părere că preţurile de Revelion din acest an sunt exagerate de mari (56,3%), conform pieţei (30,6%) sau la fel ca şi anul trecut (13,1%).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

183.000 de euro costă distracția clujenilor de 1 Decembrie și Revelion 2024

Zeci de permise reținute în Cluj, dosare penale și 200 de sanțiuni contravenționale pentru șoferii pericol-public, în perioada Revelionului

Ultimele Stiri
abonare newsletter