Timp Liber

183.000 de euro costă distracția clujenilor de 1 Decembrie și Revelion 2024

Ca în fiecare an, surprizele pregătite de Primăria Cluj-Napoca pentru ziua de 1 Decembrie și Revelion 2024 constau în concerte, drone, artificii și spectacole cu lasere. Ce se schimbă sunt doar costurile.

Focuri de artificii în Piața Unirii de Revelion. Foto: Facebook Emil Boc Focuri de artificii în Piața Unirii de Revelion. Foto: Facebook Emil Boc

 

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare se află și un proiect privind alocarea sumei de 900.000 de lei de la bugetul local pe anul 2023 pentru organizarea evenimentelor 1 Decembrie – Ziua Națională a României și Revelion 2024.


CITEȘTE ȘI: După 2 ani de pandemie, Primăria Cluj-Napoca „sparge” aproape 150.000 de euro pentru 1 Decembrie și un Revelion grandios

„În fiecare an, ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României este marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări oficiale de tradiție, dar și ample acțiuni cultural-artistice care reconstituie atmosfera istorică premergătoare Unirii de la 1 decembrie 1918, când Transilvania s-a unit cu Principatele Române. Sărbătorirea Anului Nou reprezintă un eveniment de referință celebrat în toată lumea, în funcție de tradiția fiecărei culturi. Dorim ca spectacolul din noaptea de Revelion să constituie un reper de referință al unui an plin de evenimente care-i conferă municipiului Cluj-Napoca statutul de oraș european din inima Transilvaniei”, se arată în proiectul de hotărâre.

În documentul citat se mai menționează și faptul că „municipiul Cluj-Napoca a devenit unul din cele mai importante orașe din Europa în ceea ce privește evenimentele cultural-artistice”. 


„Cu festivaluri de talie internațională precum TIFF, Untold, Sports Festival, Jazz in the Park, Opera Aperta, Zilele Clujului, Zilele Culturale Maghiare, municipiul a ridicat standardele acestui gen de activități. Ziua de 1 Decembrie reprezintă un moment deosebit de bucurie și de sărbătoare pentru români și clujeni deopotrivă”, arată municipalitatea.

„Având în vedere evoluția prețurilor, bugetul solicitat pentru 1 Decembrie este: cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) – 380.000 lei, costurile pentru iluminat arhitectural – 150.000 lei, promovarea evenimentelor – 30.000 lei, costurile pentru spectacolele cu drone și artificii – 160.000 lei, realizarea unor spectacole multimedia de lasere și video mapping sincronizat pe o coloană sonoră – 180.000 lei”, mai precizează documentul.


În 2022, Primăria Cluj-Napoca a alocat pentru aceste evenimente suma de 700.000 de lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Revelion incendiar la închisoare în Gherla! Iubitele deținuților au dus artificii și au pus manele la boxe, pe drum. VIDEO

Poluare intensă a aerului de Revelion, la Cluj! Artificiile au eliberat praf de pușcă și coloranți: „Avem depășiri îngrijorătoare”

Peste jumătate de milion de români și-au petrecut Revelionul la concerte publice

Ultimele Stiri
abonare newsletter