Timp Liber

Planta care scade tensiunea arterială. Menține oasele sănătoase și întărește sistemul imunitar

Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Această plantă este cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra organismului.

Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Această plantă este cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra organismului/ Foto: pixabay.com Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Această plantă este cunoscută pentru beneficiile pe care le are asupra organismului/ Foto: pixabay.com

 

 


Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Această plantă este recomandată de specialiști datorită beneficiilor pe care le aduce organismului.

 


Este vorba de semințele de susan.

Planta care scade tensiunea arterială. Menține oasele sănătoase

Planta care scade tensiunea arterială. Semințele de susan au un conținut ridicat de magneziu. Conform studiilor, datorită conținului ridicat de magneziu, acestea pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Totodată, vitamina E din aceste semințele ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel normal.


De asemenea, semințele de susan, planta care scade tensiunea arterială, ajută la menținerea oaselor sănătoase. Potrivit doc.ro, mineralele precum calciu, cupru și magneziu din semințele de susan îți mențin sistemul nervos sănătos, întăresc sănătatea oaselor și reduc inflamația. În plus, concentrația ridicată de acizi grași nesaturați din semințele de susan ajută la scăderea colesterolului lipoproteinelor cu densitate mică.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, semințele de susan conțin sesamin, un compus care are efecte antiinflamatorii și antioxidante care protejează cartilajele de leziuni.


CITEȘTE ȘI:
Băutura fierbinte care previne apariția bolilor cardiovasculare. Cum trebuie consumată și la ce trebuie să ai grijă
Leguma care vindecă rapid ulcerul. Îmbunătățește vederea, ne apără de anemie și are multe beneficii

Planta care scade tensiunea arterială. Întărește sistemul imunitar

Pentru cei care sunt sensibili la răceală și gripă trebuie să știe că semințele de susan întăresc sistemul imunitar. Datorită conținutului de mineralele precum calciu, cupru și magneziu, semințele de susan ajută la întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, semințele de susan conțin magneziu care are proprietăți anti-cancer și conține un compus anti-cancer numit fitat. Semințele de susan s-au dovedit a fi eficiente în reducerea riscului de apariție a tumorilor colorectale, prevenind astfel cancerul colorectal.


Chiar dacă semințele de susan au multe beneficii pentru organism, medicii le recomandă persoanelor să le consume cu moderație, mai ales cei care au alergii alimentare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care tratează rapid răceala și gripa. Tratează durerile de cap și previne îmbătrânirea prematură

Pui miere în ceaiul fierbinte? Iată cât este de toxic și de ce trebuie să te oprești

Ultimele Stiri
abonare newsletter