Timp Liber

Pui miere în ceaiul fierbinte? Iată cât este de toxic și de ce trebuie să te oprești

Dacă pui miere în ceaiul fierbinte trebuie să te oprești pentru că este toxic pentru organismul tău. Află ce spun specialiștii despre acest obicei foarte des întâlnit.

Mierea adăugată în ceaiul fierbinte este foarte toxică pentru organismul nostru. Află de ce / Foto: pixabay.com Mierea adăugată în ceaiul fierbinte este foarte toxică pentru organismul nostru. Află de ce / Foto: pixabay.com

 

 


Mierea este extrem de sănătoasă, dar dacă este consumată greșit poate să devină toxică pentru organismul nostru. În acest articol vei afla de ce este toxic să adaugi miere în ceaiul fierbinte.

 


Mierea este compusă din fructoză, glucoză și zaharoză, iar consumul ei aduce foarte multe beneficii. Ea, deși e folosită ca îndulcitor, reprezintă și un adevărat medicament natural care ne scapă de multe probleme.

Beneficiile pe care le aduce mierea organismului

Potrivit sfatulmedicului.ro, mierea poate să prevină și chiar să trateze obezitatea, pe lângă faptul că este foarte benefică în cazul răcelilor sau a laringitelor, amigdalitelor și bronșitelor.


Înlocuirea zahărului cu mierea este o mișcare excelentă pe care o poți face pentru sănătatea ta, în special pentru că ea contribuie și la prevenirea cariilor, însă trebuie să o consumi corect. Altfel, toate beneficiile vor dispărea, iar mierea va deveni toxică.

Pe lângă beneficiile menționate, mierea mai poate să ajute în cazul menopauzelor premature, a osteoporozei, la eliminarea toxinelor din corp și la tratarea multor alte afecțiuni, dar nu trebuie adăugată în lichide fierbinți.


Pui miere în ceaiul fierbinte? Iată de ce e toxic

De ce nu trebuie să pui miere în ceaiul fierbinte, un obicei pe care mulți îl fac.

Ca să beneficiezi de toate proprietățile mierii, nu trebuie să o pui în lichide fierbinți care depășesc temperatura de 40 de grade, potrivit sursei citate. Când depășește acea temperatură, mierea devine toxică și poate să facă rău organismului.


La temperaturi foarte ridicate, enzimele și vitaminele C, B1 din miere sunt distruse, pierzându-și astfel multe proprietăți, și se eliberează un compus toxic din miere în această situație.

Este vorba despre HMF (hidroximetilfurfural), care este dăunător pentru sănătate, potrivit specialiștilor. Așa că, pentru a-ți păstra organismul sănătos, fii mai răbdător și adaugă mierea după ce ceaiul se mai răcește! Așa vei putea beneficia de toate proprietățile miraculoase ale mierii și îi vei face o favoare organismului tău.

CITEȘTE ȘI:

Cel mai toxic condiment din bucătărie. Consumat în doze mari provoacă halucinații și îți distruge organele

Alimentul TOXIC, consumat zilnic de români. Poți avea probleme grave de sănătate din cauza lui

Ultimele Stiri
abonare newsletter