Timp Liber

Ce putem mânca la masa de Crăciun. Trei alimente care sunt benefice pentru sănătatea noastră

Ce putem mânca la masa de Crăciun. Greșeala majoră pe care o facem mulți dintre noi este că amestecăm mâncarea, în cantități mari, cu alcoolul. Top trei alimente care sunt benefice pentru sănătatea noastră.

Top trei alimente benefice de pe masa de Crăciun este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate/ Foto: pixabay.com Top trei alimente benefice de pe masa de Crăciun este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate/ Foto: pixabay.com

 

 


Top trei alimente benefice de pe masa de Crăciun este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate.

 


Toate aceste alimente trebuie să fie consumate în cantități moderate.

Locul 1: Măslinele

Pe primul loc se află măslinele. Măslinele sunt printre alimentele consumate de Crăciun, simple, ca aperitiv sau pentru salata de boeuf. Ele conțin compuși fenolici importanți, precum oleuropeina și oleocantalul, responsabili cu gustul amărui. Acest aliment este bogat în vitamina D, calciu și fosfor. Aceste substanțe ajută în prevenirea ahitismului la copii și a osteoporozei la adulți.


Măslinele trebuie consumate în cantități moderate deoarece pot deveni toxice dacă sunt consumate în exces. Ele pot conține minerale precum sulf, litiu, bor și staniu. Cu toate acestea, cantitatea acestor minerale din măsline este, în general, cu mult sub limita legală.

CITEȘTE ȘI:

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Cum să faci cea mai delicioasă mâncare din perioada Postului Crăciunului
Cum scapi de ficatul gras. Alimentele recomandate după masa bogată de Crăciun

Locul 2: Vinul roșu

Un pahar de vin roșu pe zi poate furniza ceva mai mult decât o mică relaxare și ajută de fapt sănătatea corporală.


În această situație vorbim despre consumul moderat al vinului roșu. Consumul excesiv al oricărei băuturi alcoolice dăunează grav sănătății. 

Vinul roșu conține antioxidanți puternici care neutralizează efectele radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură a pielii. Un studiu realizat la Universitatea din Oregon arată că strugurii roșii care se găsesc în unele tipuri de vin pot ajuta persoanele să gestioneze obezitatea și un ficat gras, datorită unei anumite substanțe chimice existente în compozitia lor, numita acid elagic, scrie avecrisdrinks.ro


Locul 3: Citricele

Citricele: mandarine, portocale, clementine, portocale roșii, grapefruit și pomelo pot fi o gustarea dulce cu spirit de Crăciun.

Surse importante de vitamina C și fibre conțin aceste fructe, fiind foarte benefice pentru sănătatea noastră. Potrivit unui studiu realizat pe animale, s-a demonstrat că vitamina C poate reduce factorii care duc la apariția bolilor de inimă prin reducerea tensiunii arteriale. De asemenea citrice ajută la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și la scăderea nivelului trigliceridelor din sânge și a colesterolului rău. 

Cum ar putea arăta masa ideală de Crăciun?

Specialiștii de la csid.ro au creat un model de cum ar arăta masa ideală de Crăciun:

  • Micul dejun: iaurt degresat cu cozonac sau mezeluri din porc cu muștar, fără zahăr sau salată de boeuf
  • Prima gustare: fructe sau iaurt degresat
  • Prânzul: ciorbă din porc sau friptură de porc cu legume de culoare verde sau cârnați din porc cu murături de culoare verde în saramură
  • Gustarea cu numărul doi: iaurt degresat
  • Cina: pește alb cu broccolii sau spanac cu omletă din albușuri sau fasole verde, păstăi cu sos de iaurt, brânză slabă și usturoi

 

CITEȘTE ȘI:

Planta care ajută la digestie, viroză sau răceli. Excelentă între Crăciun și Anul Nou

Planta care reduce stresul din organism și calmează artrita. Însă consumată în cantități mari devine TOXICĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter