Timp Liber

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Cum să faci cea mai delicioasă mâncare din perioada Postului Crăciunului

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Află cum să faci cea mai gustoasă salată de boeuf pentru perioada Postului Crăciunului.

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf/ FOTO: bucataras.ro Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf/ FOTO: bucataras.ro

 

 


Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Cum se pregătește salata de boeuf pentru perioada Postului Crăciunului.

 


Postul Crăciunului 2022 este unul dintre cele două mari posturi din an și se ține de credincioși timp de patruzeci de zile înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului. Postul reprezintă curățirea fizică și spirituală, iar primul pas este eliminarea alimentelor de origine animală și înlocuirea lor cu cele vegetale.

În acest articol vei vedea cum poți să faci cea mai bună salată de boeuf pentru Postul Crăciunului urmând o rețetă clasică, ușor de făcut.


Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf de post. Ingrediente

Cea mai bună salata de boeuf conține următoarele ingrediente, după rețeta prezentată de bucataras.ro:

  • 5 cartofi
  • 4 morcovi
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 100g măsline negre fără sâmburi
  • 6 castraveți în oțet
  • sare
  • Maioneză:
  • 2 cartofi mici
  • 2 lg apă rece
  • 2 lg muștar
  • 1 ceașcă de ulei (100ml)
  • zeama de lămâie
  • sare
  • Ornat:
  • castraveți
  • măsline negre
  • ardei

Rețetă pentru cea mai bună salată de boeuf. Cum preparăm salata de boeuf de post?

Acum că avem toate ingredientele din rețeta pentru cea mai bună salată de boeuf de post. Spălăm bine legumele și după le punem la fiert în apă rece cu puțină sare. Când s-au fiert le lăsăm la răcit. După le curățăm și tăiem în cubulețe mici.


În altă oală punem la fiert cartofii, curățați și tăiați rondele cu puțină sare. Când s-au fiert îi scurgem de zeamă și îi mixăm până se zdrobesc. Încet încet punem ulei, continuând să mixăm. După punem muștar, apă rece, sare și mixăm în continuare, punând ulei și zeamă de lămâie după gust.

Într-un bol punem legumele, castraveții tăiați cubulețe mici, măslinele, maioneza și amestecăm. După gust se adaugă și sare.


După punem într-o tavă, ornăm cu măsline, ardei și lăsăm tava la rece.

 

CITEȘTE ȘI:

Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste un secol

Rețetă pentru cel mai bun cozonac de post cu nucă, cacao și stafide

Gustare de post cu până la 50 E-uri! Tu știi ce consumi în Postul Crăciunului?

abonare newsletter