Timp Liber

Festivalul de la Pata Rât va avea loc și în 2023!

Organizatorii festivalului de la Pata Rât au anunțat data ediției cu numărul 2 al Khetane.

sursa foto Facebook Lucian Cimpean

 

Potrivit acestora, în weekendul 11-13 august 2023, timp de trei zile, Khetane va aduce la Pata Rât concerte, proiecții de film, dezbateri, activități pentru copii etc.


„Khetane este un exercițiu de reparație morală și de justiție social, un festival non-comercial din altă ligă a Clujului de cinci stele. Nu vom uita că în 17 decembrie 2010, 350 persoane au fost evacuate din strada Coastei din Cluj, și au fost mutate forțat la Pata Rât – lângă groapa de gunoi a orașului. Nu vom uita că peste 60% din locuitorii cartierului Pata Rât au ajuns acolo după ce au fost evacuați de autorități, fără acces la transportul public și cu stigma de a locui în condiții de nelocuit. Vrem soluții pentru locuitorii din Pata Rât. Noi suntem fericiți dacă după festival locuitorii din Pata Rât se vor simți mai puțin marginalizați în orașul de cinci stele, vor fi mai băgați în seamă de instituțiile și organizațiile implicate în furnizarea de servicii sociale, medicale, ecologice și de salubritate, vor avea mai multe șanse la colaborări pe piața muncii”, transmit organizatorii.

Szakáts Istvan, organizatorul festivalului și activist civic, a tras primele concluzii după ediția pilot Khetane ce a avut loc în weekendul care a trecut. 


„Nicio depasire de program, nicio sesizare pe zgomot excesiv, niciun drogat, nicio interventie din partea fortelor de ordine. Khetane este onorat sa concureze pentru titlul de cel mai civilizat festival al municipiului Cluj-Napoca”, a spus acesta.

CITEȘTE ȘI:

Vineri începe Khetane, festivalul comunitar din zona Pata Rât. De la concerte, la expoziții și prezentări de modă

Chetă pentru festivalul Khetane, organizat în august la Pata Rât: „Merită să fie făcut împreună”

Festivalul Khetane de la Pata Rât, un mod de a arăta „comunității rome propria ei bogăție”: „Nu e un festival de manele, e mai mult de atât”

Ultimele Stiri
abonare newsletter