Politică

Problemele fermierilor, exploatate de dreapta populistă. Europarlamentar Daniel Buda: „Partidele extremiste profită de momentele de criză, dar nu au soluții”.

Protestul fermierilor și transportatorilor în județul Cluj/Foto: Info Trafic Cluj-Napoca Facebook.com
Protestele fermierilor și transportatorilor, declanșate din cauza problemelor legate de inflație și finanțare a acestor sectoare de activitate sunt exploatate de partidele populiste din România. Însă, partidele extremiste nu oferă soluții reale la dificultățile și revendicările protestatarilor.
Actualitate

OPINIE Agresiunea naște violență

De un an de zile, neîncetat, sub diferite forme și fără un motiv aparent, țara noastră este supusă unei constante și profunde agresiuni. Din fericire (din câte vedem și înțelegem), nu vine din exterior, din partea prietenilor mari (UE și NATO) sau din partea neprietenilor (vecini, mai mult sau mai puțin apropiați), deci, nu avem la ce reacționa. Nu-i o „stare de război”.

Politică

Victoria lui Emmanuel Macron ar putea pune punct tsunami-ului populist din Europa, care a ajuns și în SUA - Reuters

Tsunami-ul populist stârnit în Europa anul trecut de victoria taberei "Brexit" în Marea Britanie, care a trecut apoi oceanul până în Statele Unite, ar putea să fi dispărut duminică pe țărmurile Franței, odată cu victoria lui Emnanuel Macron în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit unei analize Reuters, citată de HotNews.abonare newsletter
banners