Educație

Consorţiul Universitaria se reunește la Cluj-Napoca

Conducerile și reprezentanții studenților din cele cinci universităţi tradiționale din cadrul Consorţiului Universitaria vor dezbate, în perioada 22 - 24 iunie 2018, la Cluj-Napoca, problemele de actualitate cu care se confruntă mediul universitar românesc.


Educație

UBB Cluj și alte universități din România cer DEMISIA unui ministru. "Cercetarea românească e aruncată într-un colț al irelevanței în spațiul internațional"

Consorțiul „Universitaria”, care reunește cele mai bune cinci universități din țară, îi cere premierului Sorin Grindeanu demiterea ministrului Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, avertizând că deciziile recente luate de acesta în domeniul cercetării "decuplează cercetarea românească de la contextul internațional".

Educație

Universităţile din România pregătesc proteste: "S-a ajuns la o subfinanțare gravă a educației și cercetării. Sistemul de învăţământ este în colaps"

Universitățile membre ale Consorțiului Universitaria, Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București şi Universitatea de Vest din Timișoara au trimis o scrisoare de protest nemulţumite de politicile publice privind învățământul românesc care ar fi creat “deficite și riscuri economice majore și au adus sistemul de învățământ superior în pragul colapsului”.


Ultimele Stiriabonare newsletter
banners