Actualitate

STUDIU: Supravegherea în masă atrage după sine autocenzura

Conștientizarea de către oameni a faptului că guvernele pot derula acțiuni de supraveghere în masă îi face să își autocenzureze opiniile cele mai radicale atunci când postează în mediul digital, informează directmatin.fr și washingtonpost.com.

Actualitate

Petre Magdin, viaţă de artist în comunism

S-a născut la 29 august 1943, în comuna Pesac, judeţul Timiş. A studiat muzica de la vârsta de 9 ani şi începând cu clasa a VI-a a urmat cursurile Colegiului de Arta “Ion Vidu”, din Timişoara, pe care l-a absolvit, în 1962, cu diplomă de bacalaureat.

Actualitate

ONG-uri: A început oficial cenzura internetului în România

O instituție administrativă Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) și-a luat rolul de cenzor al site-urilor web pe care utilizatorii români le pot accesa, susţin mai multe organizaţii non-guvernamentale. Ele susţin că pe 24 iunie, ONJN a adoptat, fără dezbatere publică, o decizie, care nu numai că obligă furnizorii să blocheze accesul la unele site-uri prin DNS, ci și să redirecționeze utilizatorii către un site găzduit de STS. La sfârșitul lui iulie 2015 ONJN deja a trimis o somație în acest sens la adresa furnizorilor de Internet prin care îi obligă să implementeze această decizie.

Actualitate

SCANDAL la TVR. O jurnalistă acuză TVR 3 că i-a CENZURAT un interviu cu Traian Băsescu

Un scandal s-a iscat la TVR după ce jurnalista Brînduşa Armanca, de la TVR Timişoara, a acuzat conducerea TVR 3 că i-ar fi cenzurat un interviu cu Traian Băsescu. În replică, Răzvan Bucuroiu, directorul TVR 3, a răspuns că interviul nu era programat să fie difuzat la postul pe care îl conduce şi că nu şi-ar permite să îl cenzureze pe preşedinte.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners