Actualitate

Imnul Europei, cenzurat în Rusia și Belarus de o rețea de socializare

Nici Rusia, nici Belarusul par să nu mai suporte Imnul Europei, în condițiile în care rețeaua de socializare Facebook a decis eliminarea unui conținut audio în care era redată Oda Bucuriei.

Imnul Europei, de nesuportat în Rusia și Belarus, cenzurat de o rețea de socializare/captură foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Imnul Europei, de nesuportat în Rusia și Belarus, cenzurat de o rețea de socializare/captură foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Cazul este semnalat de Alin Mituța pe pagina sa personală de socializare. 

 


Acesta relatează modul în care o înregistrare a unui flashmob de Ziua Europei, ce reda interpretarea originală a Odei Bucuriei, de Orchestra Simfonică București, a fost restricționată de platforma de socializare Facebook. 

„Pe 9 mai anul trecut am filmat în Centrul Vechi din București un flashmob de Ziua Europei, cu Orchestra Simfonică București și Cristi Gram, chitaristul trupei Phoenix, care au interpretat o versiune originală a Odei Bucuriei, de Beethoven, care este și Imnul Europei.


Astăzi am primit o notificare din partea Facebook care spune că la cererea Universal Music Group, a eliminat o parte din conținutul audio în două țări, Rusia și Belarus, pentru că ar încălca drepturi de autor ale Universal. 

Imnul Europei, de nesuportat pentru Rusia și Belarus, cenzurat de rețeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg/captură foto: Alin Mituța Facebook.com

Măsura e foarte ciudată pentru că interzicerea se aplică doar în Rusia și Belarus iar interpretarea originală a Odei Bucuriei de către Orchestra Simfonică București nu are cum să încalce vreun drept de autor, fiind produsă special pentru această ocazie.


Imnul Europei, de nesuportat pentru Rusia și Belarus, cenzurat de rețeaua de socializare a lui Mark Zuckerberg/captură foto: Alin Mituța Facebook.com

Pot înțelege că Rusia și Belarus nu suportă Imnul Europei dar nu pricep măsura luată de Facebook și Universal.

Voi cere explicații oficiale atât de la Facebook cât și de la Universal”, notează Mituța


În 24 februarie 2023 se împlinește un an de la invazia Ucrainei de către Moscova. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

După un an de război, 95% dintre ucraineni cred că vor învinge Rusia. 17% dintre ucraineni au pierdut o persoană dragă

Vladimir Putin, discurs după aproximativ un an de război: „Rusia voia pacea, dar la spatele nostru se pregătea un scenariu diferit”

Ultimele Stiri
abonare newsletter