Ştiri din Transilvania

Patru instructori auto, cercetați pentru evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la peste un milion de lei

Patru instructori auto din Maramureș sunt cercetați penal de către polițiști într-un dosar privind evaziune fiscală. Potrivit polițiștilor, prejudiciul ajunge la aproape 1,2 milioane de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit patru dosare penale unor persoane care administrează şcoli de şoferi/ Foto: depositphotos.com Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit patru dosare penale unor persoane care administrează şcoli de şoferi/ Foto: depositphotos.com

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit patru dosare penale unor persoane care administrează şcoli de şoferi, prejudiciile constate totalizând 1,2 milioane de lei, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Ionela Cozma.


 

„Au fost verificate şapte societăţi comerciale, şase mijloace auto şi şase instructori auto care desfăşoară activitate în domeniul şcolilor de conducători auto. (...) Poliţiştii au întocmit patru dosare penale, în care se efectuează cercetări cu privire la încălcarea unor fapte incriminate de Legea nr. 241 din 2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Prejudiciul total cauzat bugetului consolidate al statului se ridică la valoare de aproximativ 1.200.000 de lei”, a declarat Ionela Cozma.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



Conform aceleiaşi surse, verificările au fost efectuate cu sprijin din partea unui inspector din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier şi Serviciul Rutier Maramureş.


De asemenea, poliţiştii au aplicat şi o sancţiune contravenţională conform prevederilor legislaţiei privind transporturile rutiere, în valoare de 4.000 de lei.

 


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bărbatul care a ucis un pădurar din Maramureş, condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj la 17 ani de închisoare

Un avion s-a prăbuşit în Maramureş: Un bărbat a murit şi altul a fost rănit

Fetițe ABUZATE de un cuplu din Maramureș! Printre ele era și propria fiică a celor doi

abonare newsletter