Actualitate

Bărbatul care a ucis un pădurar din Maramureş, condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj la 17 ani de închisoare

Bărbatul care a împușcat mortal un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, judeţul Maramureş, în data de 16 octombrie 2019, a fost condamnat definit la închisoare de către Curtea de Apel Cluj.

Inculpatul a fost prins de victimă în timp ce tăia ilegal copaci/ Foto: depositphotos.com Inculpatul a fost prins de victimă în timp ce tăia ilegal copaci/ Foto: depositphotos.com

 

Bărbatul care a împuşcat mortal un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, judeţul Maramureş, a fost condamnat definitiv la 17 ani şi 4 luni de închisoare, a anunţat, vineri, Parchetul General.


 

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea de Apel Cluj a dispus, vineri, 29 aprilie, prin Hotărârea penală nr. 601/2022, condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 17 ani şi 4 luni închisoare, decizia fiind definitivă.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, referitor la rechizitoriul prin care procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, în stare de arest preventiv, pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de ultraj în modalitatea omorului săvârşit asupra unui funcţionar aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, tâlhărie calificată şi uz de armă fără drept, Parchetul General transmite că, prin hotărârea de vineri, Curtea de Apel Cluj a dispus condamnarea definitivă a bărbatului la o pedeapsă de 17 ani şi 4 luni închisoare.

„În cauză, procurorii au reţinut că, în data de 16 octombrie 2019, în jurul orei 19,45, în condiţii de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului - Valea Hotarului, situat în raza oraşului Târgu Lăpuş - sat Rogoz, judeţul Maramureş, în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, judeţul Maramureş, pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru păstrarea bunului sustras, inculpatul a ucis victima prin împuşcare cu arma aflată în acel moment în posesia şi dotarea pădurarului”, se precizează în comunicat.


Bărbatul a fost reţinut în august 2020. În 17 decembrie 2021, Tribunalul Maramureş l-a condamnat la 14 ani şi 10 luni de închisoare, sentinţa fiind atacată cu apel.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Caz ȘOCANT în Sălaj. Un copil de 14 ani a fost împuşcat într-o pădure, după ce a fost confundat cu un urs

abonare newsletter