Ştiri din Transilvania

Combinații FATALE de medicamente. Află ce medicamente nu este bine să le combini

Combinații FATALE de medicamente. Numeroase persoane, fără să își dea seama de pericolul la care se expun, combină unele medicamentele în scopul de a le amplifica efectele sau pentru a mai elimina din efectele secundare nedorite.

 

Combinații FATALE de medicamente. În cazul în care vă tratați de vreo boală, asigurați-vă înainte de a lua și alte medicamente, acestea pot să interacționeze cum nu vă doriți. În cazul în care se combină medicamentele se pot întâmpla mai multe lucruri.


Unul din ele este supradozajul, care se produce din cauza efectelor lor multiple asupra organismului. Semnele supradozajului de medicamente pot fi amețeli, vărsături, arsuri stomacale, îngălbenirea ochilor, febră, dureri de stomac și oboseală. Un alt lucru care poate rezulta în urma combinației de medicamente este anularea efectului, când acestea au consecințe opuse asupra creierului.

Combinații FATALE de medicamente

-Nu se combină aspirina cu paracetamol, ibuprofen sau medicamente pentru diabet. Combinația aspirină-paracetamol anulează efectul medicamentelor asupra organismului. Nu se amestecă cu ibuprofenul din cauza complicațiilor ce pot apărea după la nivelul stomacului. Iar medicamente antiinflamatorii, gen ibuprofen, meloxicam, scad efectele medicamentelor pentru hipertensiune. Aspirina mărește efectul hipoglicemiant al medicamentelor pentru diabetici, de aceea nu este indicat să se combine.


-Altă combinaţie periculoasă poate fi consumul de cărnuri afumate și antidepresive. Este important să afli dacă pilulele antidepresive care ți s-au prescris fac parte din clasa monoaminelor care, atunci când sunt combinate cu alimente bogate în amoniacidul tiramina, au ca efect o creștere rapidă a tensiunii arteriale.

-Aveți grijă atunci când folosiți plasturi sau gumă cu nicotină. Nu este indicat ca acestea să se combine cu medicamentele pentru tratarea depresiei sau astmului bronșic.


-O combinaţie care poate fi mortală este cea a medicamentelor pentru durere, cele împotriva febrei sau cele antispasmice cu o clasă de antibiotice, sulfonamidele antibacteriene. Combinaţia poate duce la scăderea peste limită a numărului globulelor albe din sânge şi scăderea sau dispariţia din sânge a celulelor cu mai multe nuclee. Toate acestea prezintă un risc crescut de deces.

Combinații FATALE de medicamente și alimente

Grapefruitul și medicamentele pentru colesterol


Grapefruitul și sucul de grapefruit trebuie evitate dacă se ia un tratament cu rolul de a micșora nivelul colesterolului. Sucul de grapefruit poate crește nivelul acestor medicamente în sistemul circulator, ceea ce va mări riscul efectelor adverse.

Laptele și antibioticele


Anumite antibiotice sunt greu de asimilat de organismul uman dacă pacientul consumă lapte pe timpul tratamentului. Calciul din lactate împiedică organismul să absoarbă corect antibioticele, de aceea ele își pierd efectul benefic asupra organismului. Conținutul ridicat de calciu din lapte poate interacționa negativ cu anumite medicamente recomandate pentru tiroidă.

Alcoolul și antibioticele

Alcoolul face ca anumite medicamente să-și piardă din efectele terapeutice sau chiar să devină inutile sau mai mult, poate avea efecte secundare periculoase dacă este consumat concomitent cu medicamente.

CITEȘTE ȘI

Fructul care te ajută să slăbeşti. Introdus în dietă, face minuni pentru organism

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter