Ştiri din Transilvania

Conferințele speciale la FITS: întâlniri între personalități de marcă ale culturii românești și universale

Secțiunea dedicată Conferințelor speciale din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu reunește, de-a lungul mai multor zile, întâlniri esențiale între personalități de marcă ale culturii românești și universale.

 

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, este prezent la un eveniment al acestei secțiuni, în cadrul unei întâlniri care are tema „Icoană ca speranță a sufletului”. 


 

Criticul de teatru Octavian Saiu va intra în dialog cu Israel Galvan, marele coregraf și dansator spaniol care participă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu cu două spectacole remarcabile și care, de asemenea, va primi o stea pe Aleea Celebrităților. Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat Sibiu, sala mică, în 26 august, ora 11:00.


Sâmbătă, 28 august, la ora 16:00, Părintele profesor Constantin Necula va susține conferința „Cum ne restaurăm sufletul după vremuri grele – scurt exercițiu de admirație a lui Dumnezeu”, cu interpretarea unei Pricesne de Ozana Barabancea, în deschiderea evenimentului. Publicul va putea urmări evenimentul la Catedrala Mitropolitană Sibiu.

Seria Conferințelor speciale ale celei de-a XXVIII-a ediții a FITS se va încheia în 29 august, ora 12:00, cu un dialog între Constantin Necula și Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. Evenimentul îi are invitați speciali pe ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului, și pe Constantin Chiriac, Președintele FITS și Directorul General al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. Întâlnirea cu tema „Icoană ca speranță a sufletului”, se va desfășura la Biserica Sf. Treime și Muzeul de icoane pe sticlă „Pr. Zosim Oancea” din Sibiel.


Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună”, iar spectatorii au la dispoziție aplicația de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play, un proiect realizat în parteneriat cu UniCredit Bank.

CITEȘTE ȘI:


13 universități și academii din șase țări, la Secțiunea Spectacole a Festivalului Universităților de Teatru și Management Cultural Sibiu din FITS

 

Spectacole stradale în cea de-a patra zi a FITS. Vezi programul evenimentelor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter