Ştiri din Transilvania

FOTO Au început lucrările de modernizare pe un drum județean din Cluj. Unde se asfaltează?

Au fost demarate lucrările de întreținere, cu asfaltare, pe drumul judeţean 103K Căpușu Mare – Râșca.

Lucrările de întreținere demarate pe drumul județean 103K Căpușu Mare – Râșca vizează un sector de drum în lungime de peste 18,5 kilometri, de la kilometrul 9+435, până la kilometrul 27+955, potrivit forului administrativ județean. Din acest total, pe un sector de drum în lungime de 10 kilometri, cuprins între kilometrul 17+955 și kilometrul 27+955, lucrările de întreținere se vor finaliza cu așternerea unui nou covor asfaltic.

„Importanța acestor lucrări e dată de faptul că drumul judeţean 103K reprezintă o rută de acces alternativă, diferită de cea pe care o oferă drumurile naţionale, spre una dintre cele mai importante zone montane şi turistice din judeţ, staţiunea Fântânele – Beliş”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj.


Conform CJ Cluj, lucrările vor consta în plombări, tratarea burdușirilor, realizarea de șanțuri și acostamente, completarea de acostamente, curățarea șanțurilor și a rigolelor, înlocuirea și prelungirea podețelor precum și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare. În această fază se realizează șanțuri și tratarea burdușirilor precum și tăieri de lăstăriș și vegetație din vecinătatea căii de rulare în vederea asigurării frontului de lucru.

CITEȘTE ȘI:


DJ 161 Panticeu – Sărata – limita cu județul Sălaj a fost asfaltat. VEZI cum arată! FOTO
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter