Ştiri din Transilvania

Până când va rămâne amenajat spitalul de campanie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca?

Spitalul de campanie din incinta Sălii Polivalente BT Arena din Cluj-Napoca a fost recepționat la începutul lunii mai.

pana-cand-va-ramane-amenajat-spitalul-de-campanie-din-sala-polivalenta, sursă foto: Paul Gheorgheci/monitorulcj.ro pana-cand-va-ramane-amenajat-spitalul-de-campanie-din-sala-polivalenta, sursă foto: Paul Gheorgheci/monitorulcj.ro

Unitatea medicală cu 358 de paturi va rămâne amenajat atât timp cât coronavirusul va da târcoale clujenilor, a dat asigurări Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, într-o intervenție la TVR Cluj.

„Spitalul de campanie, dacă îl putem numi așa, face parte din planul de urgență adoptat la nivelul județului Cluj, adoptat de prefect, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. El a fost amenajat ca să îl avem drept rezervă, să dea Dumnezeu să nu îl folosim niciodată. Este acolo potrivit principiului paza bună trece primejdia rea”, a precizat edilul.


„Spitalul va rămâne acolo atât timp cât va fi necesar, în funcție de evoluția situației epidemiologice din țară și din Cluj-Napoca. Este important să se știe că după sfârșitul pandemiei toate dotările rămân pentru interesul comun. Este un model de implicare a mediului de afaceri în sprijinul autorităților locale sau naționale”, a mai spus Boc.

Costul amenajării s-a ridicat la peste un milion de lei şi a fost suportat de o rețea de hypermarketuri şi de partenerii săi. Echipamentele și mobilierul din unitatea medicală amenajată la Sala Polivalentă vor intra în dotarea ISU Cluj, pentru folosirea lor în cazuri similare din viitor. Peste 80 de medici vor fi relocați la acest spital, numai în cazul în care celelalte unități medicale prevăzute în Planul strategic medical nu vor mai face față numărului de pacienți cu coronavirus.


CITEȘTE ȘI:

Sala Polivalentă, profit de peste 2 milioane de lei, în 2019

 


Sala Polivalentă, gata de primit pacienți cu COVID-19. Condiții ideale pentru un spital de campanie. GALERIE FOTO

 

abonare newsletter