Ştiri din Transilvania

Profesor și doctor în teologie absolvent de Cluj, arestat preventiv pentru că ar fi hărțuit și agresat o minoră

Un profesor și doctor în teologie din Baia Mare a fost arestat pentru că ar fi hărțuit și agresat o minoră.

Profesor și doctor în teologie din Baia Mare, arestat preventiv pentru că ar fi hărțuit și agresat o minoră | Foto: Cosmin Lauran - Facebook Profesor și doctor în teologie din Baia Mare, arestat preventiv pentru că ar fi hărțuit și agresat o minoră | Foto: Cosmin Lauran - Facebook

 

 


Profesorul dr. Cosmin Vasile Lauran, absolent al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, doctor în teologie, profesor de muzică la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Baia Mare a fost arestat preventiv marți, 9 iulie, pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală săvârșită asupra unei minore, informează presasm.ro care citează vasiledale.ro.

 


Potrivit sursei citate, bărbatul ar fi trimis mai multe sms-uri cu conținut sexual unei eleve de clasa a X-a de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Baia Mare. 

„Un băimărean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Și asta după ce la data de 28 iunie, polițiștii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că un bărbat ar fi efectuat mai multe apeluri telefonice și ar fi transmis mai multe mesaje unei minore, de 16 ani, care, prin frecvență și conținut, i-ar fi creat acesteia o stare de temere. În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat, de 47 de ani, bănuit de comiterea faptei. În baza probatoriului administrat, la data de 8 iulie a.c., cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar ieri, 9 iulie, acesta a fost prezentat instanței care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș. În continuare, sub supravegherea procurorului, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului”, au anunțat polițiștii. 


CITEȘTE ȘI
Studiu. Hărțuirea în mediul online afectează 1 din 6 elevi.

Conducerea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a transmis că bărbatului i-a fost restrasă „binecuvântarea de mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului”.

„Având în vedere situaţia gravă în care se află profesorul Cosmin Vasile Lăuran, care preda disciplina religie şi muzică la un liceu băimărean, aflat în arestul poliţiei, făcând subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a hotărât de îndată retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu calitatea de creştin şi nu au ce căuta în sfera educaţiei sau a bisericii”, precizează conducerea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, potrivit sursei citate. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cazurile de violenţă în şcoli. Ministerul Educației propune noi măsuri pentru gestionarea fenomenului de bullying în unitățile de învățământ

Cifre îngrijorătoare. 50% dintre elevi au fost victime ale bullying-ului în școli, iar un sfert recunosc că au fost agresori

Ultimele Stiri
abonare newsletter