Ştiri din Transilvania

Zeci de căprioare au murit otrăvite pe câmpuri, în Arad. Poliția a deschis mai multe dosare penale.

Zeci de cadavre de căprioare au fost descoperite pe câmpuri din judeţul Arad, iar autorităţile de mediu cred că decesele au fost provocate de raticide împrăştiate de fermieri.

Cadavrele a zeci de căprioare, găsite pe un câmp, în Arad/Foto: Garda de Mediu Arad Facebook.com Cadavrele a zeci de căprioare, găsite pe un câmp, în Arad/Foto: Garda de Mediu Arad Facebook.com

 

 


Poliţiştii fac cercetări pentru braconaj cinegetic, iar în acest caz au fost aplicate deja amenzi de peste 100.000 de lei. 

Cadavrele căprioarelor, găsite pe câmp

Garda de Mediu Arad a transmis, marţi, că echipe mixte formate din comisari ai instituţiei şi poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au făcut verificări în zonele Curtici, Nădab şi Olari după „moartea în condiţii suspecte a unor animale sălbatice şi identificarea de produse pentru combaterea rozătoarelor, aflate pe terenurile agricole deţinute de către societăţi agricole din zonele respective”, potrivit informării Poliției. 


„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca de îndată să se treacă la colectarea momelilor raticide, iar utilizarea produselor raticide să fie efectuată în conformitate cu prevederile certificatelor de autorizare. A fost predată o cantitate de 1.325 kg de deşeuri animaliere pentru neutralizare prin incinerare. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 120.000 de lei, iar organele de urmărire penală au deschis două dosare penale in rem”, a transmis Garda de Mediu.

Aproximativ 40 de cadavre de animale au fost ridicate de pe câmpuri, fiind prelevate probe biologice pentru teste de laborator, înainte să fie incinerate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Patru cadavre de animale, găsite la un adăpost din jud. Cluj! Un câine era spânzurat. Imagini cu puternic impact emoțional!

Ultimele Stiri
abonare newsletter