Ştiri din Transilvania

UMB lucrează și noaptea pentru mutarea dealului Zimbor de pe A3! VIDEO

Muncitorii UMB de pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului lucrează fără oprire pentru mutarea dealului Zimbor, pentru a face loc Autostrăzii Transilvania.

UMB lucrează și noaptea pentru mutarea dealului Zimbor de pe A3! FOTO: Captură Youtube UMB lucrează și noaptea pentru mutarea dealului Zimbor de pe A3! FOTO: Captură Youtube

 

 


Imagini impresionante, surprinse cu drona pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului al Autostrăzii Transilvania, unde constructorul UMB lucrează 24 din 24 pentru mutarea dealului Zimbor. Filmarea îi arată pe muncitorii constructorului român lucrând „la foc continuu” de la apus până la răsărit pentru mutarea dealului de pe traseul autostrăzii.

 


„E final de tură de zi. Camioanele merg fără oprire, șoferii se schimbă la orele 7 și 19”, se arată în filmarea publicată pe canalul YouTube „Cristian Marius Man”, care surprinde lucrările efectuate în perioada vineri 1 septembrie ora 18.00 - sâmbătă dimineață la 05.30.

Constructorul român UMB lucrează în această perioadă la mutarea la propriu a dealului Zimbor pentru a face loc Autostrăzii Transilvania. Lotul Zimbor – Poarta Sălajului a ajuns la stadiul de 30% execuție, cu estimarea finalizării în decembrie 2024. Cele mai noi imagini de pe șantierul lotului Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) arată o mobilizare impresionantă atât pe timpul zilei cât și noaptea. 


Deși are doar 12 kilometri, secțiunea Zimbor – Porta Sălajului este printre cele mai dificile proiecte de autostradă din România, cu un relief greu și multe lucrări de artă. Despre loturile Nădășelu – Zimbor, respectiv Zimbor – Poarta Sălajului, inclusiv ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a subliniat dificultatea și anvergura lucărilor finanțate prin PNRR (detalii aici).

Contractul pentru lotul Zimbor – Poarta Sălajului a fost semnat cu UMB în iunie 2020 pentru 680 de milioane lei (majorat ulterior la 837 milioane lei) și un termen de 36 de luni (12 proiectare și 24 execuție). Lotul include 5 viaducte și un pod peste autostradă. Mai multe detalii despre lucrările la lotul Zimbor-Poarta Sălajului găsiți aici.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Constructor român, desemnat pe lotul Suplacu de Barcău - Chiribiș al A3! 2 ani pentru finalizarea lucrărilor

abonare newsletter