Ştiri din Transilvania

Accident în Munții Apuseni. O femeie care escalada un versant, rănită, după ce s-ar fi rupt un element de siguranţă al frânghiei

O femeie a fost rănită, sâmbătă, în timp ce escalada Piatra Bulbuci, după ce i s-ar fi rupt un element de siguranţă al frânghiei şi s-ar fi lovit de peretele versantului situat în zona localităţii Feneş, în Munţii Apuseni.

foto arhivă Facebook Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

 

Iniţial, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba a anunţat că poliţiştii au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie, de 42 de ani, a căzut de pe Piatra Bulbuci, în timp ce escalada versantul. Ulterior, IPJ a transmis că femeia s-ar fi lovit de peretele versantului, după ce i s-ar fi rupt un element de siguranţă al frânghiei.


„Persoana este conştientă. Va fi transportată la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. Victimei i s-ar fi rupt un element de siguranţă al frânghiei şi s-ar fi lovit de peretele versantului, iar din verificările efectuate, rezultă că nu este vorba despre o cădere de la înălţime”, a precizat IPJ Alba.

Situată în bazinul Văii Ampoiului, Piatra Bulbuci este un bloc masiv de calcar cu aspect de cetate, înalt de 78 de metri. Este rezervaţie geologică şi geomorfologică, cu foarte multe trasee echipate pentru alpinism, potrivit Centrului de Informare şi Dezvoltare Turistică Zlatna.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cea mai veche biserică din lemn (600 ani) din Ardeal e în Munții Apuseni! Lăcaș cu formă de navă, în care trebuie să te apleci pentru a putea intra

Pe bicicletă prin Munții Apuseni! Va fi cel mai spectaculos traseu velo din județul Cluj

Paradis unic în Europa, în Munții Apuseni. Își schimbă culoarea în funcție de anotimp - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter