Ştiri din Transilvania

Intervenție contracronometru pentru salvarea a doi bebeluşi

Elicopterele SMURD din Târgu Mureş şi Iaşi au intervenit sâmbătă pentru salvarea a doi bebeluşi.

sursă foto Facebook Departamentul pentru Situații de Urgență sursă foto Facebook Departamentul pentru Situații de Urgență

 

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, sâmbătă, elicopterul SMURD Târgu Mureş a efectuat o intervenţie la Odorheiu Secuiesc pentru salvarea unui bebeluş de 8 zile.


Echipajul medical a preluat de la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc un nou-născut, în vârstă de 8 zile, pe care l-a transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru continuarea investigaţiilor.

„Micuţul a prezentat convulsii, ceea ce i-a determinat pe medici să solicite transferul la Târgu Mureş. Pe tot parcursul zborului, care a durat 25 de minute, nou-născutul a fost asistat şi monitorizat de o echipă medicală asigurată de UPU-SMURD Mureş, fiind predat în siguranţă medicilor din Târgu Mureş”, precizează sursa citată.


Tot sâmbătă, elicopterul SMURD Iaşi a preluat, de la echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă nou-născuţi, un bebeluş intubat în vederea transportului la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, mai arată DSU.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Tânără de 21 de ani, grav rănită după un accident de ATV. A fost preluată de elicopterul SMURD

Ministrul de Interne al Ucrainei, mort într-un accident de elicopter de lângă Kiev. FOTO/VIDEO

Accident GRAV în Jucu, între un TIR și două mașini, cu 4 victime! Intervine elicopterul SMURD. VIDEO

abonare newsletter