Ştiri din Transilvania

A NINS pe Transfăgărășan! Iarna își intră în drepturi. Peisaj feeric, surprins la cota 2.000. VIDEO

Iarna a început să-și facă simțită prezența pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă așternut formează un peisaj de vis, desprins din povești.

Imagini feerice pe Transfăgărășan/ FOTO: captură ecran video Salvamont Argeș/Facebook Imagini feerice pe Transfăgărășan/ FOTO: captură ecran video Salvamont Argeș/Facebook

 

 


A început să ningă pe Transfăgărăşan, vineri dimineaţă, în jurul orei 04:00. Un peisaj feeric a fost surprins de salvamontiști la cota 2.000.

 


În zonă s-a aşternut un strat de zăpadă de trei-patru centimetri, iar drumarii au băgat plugurile pentru a deszăpezi şoseaua. 

„Drumarii de la CNAIR intervin permanent pentru a menține circulația deschisă în siguranță, pentru cei care tranzitează unul din cele mai frumoase drumuri montane din lume, cât mai mult timp”, a transmis CNAIR.


A fost al treilea episod de ninsoare din acest sezon, însă fulgii de zăpadă s-au transformat în ploaie.

„Episodul ăsta de stinge deja, a început să plouă, iar de mâine va fi din nou soare. În continuare se va circula pe Transfăgărăşan, noi credem că nu ll vor închide, iar vremea îşi va reveni. Cei care vor s urce pe munte cu siguranţă vor avea nevoie de colţari, e necesar echipament de iarnă”, a declarat şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, pentru news.ro


 

CITEȘTE ȘI:

NINGE la Vlădeasa! Prima zăpadă s-a așternut deja în Cluj, la cota 1.400 - FOTO/ VIDEO

Imagini fabuloase! La jumătatea lunii mai, 5 metri de zăpadă pe Transfăgărășan! VIDEO

Imagini de poveste la Bâlea Lac! A nins ca-n povești pe Transfăgărășan. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter