Sport

„U” o bate din nou pe Steaua și revine pe locul doi în clasament! Clujenii au făcut un meci mare în Ghencea

Universitatea Cluj s-a impus cu 2-0 în fața celor de la CSA Steaua, în etapa a 8-a din play-off-ul Ligii a 2-a.

Ely Fernandes în meciul cu CSA Steau. Arhivă FOTO: Paul Gheorgheci Ely Fernandes în meciul cu CSA Steau. Arhivă FOTO: Paul Gheorgheci


Universitatea Cluj a câștigat al 3-lea meci consecutiv disputat în acest sezon împotriva celor de la CSA Steaua. După două victorii cu 1-0 în sezonul regulat și turul play-off-ului, jucătorii de la „U” au reușit să o bată din nou pe Steaua chiar pe stadionul Ghencea.

„Studenții” și-au arătat intențiile ofensive încă din minutul 3 al meciului din Ghencea. Ely Fernandes a primit o centrare excelentă în careul de 16 metri și doar intervenția excelentă a lui Iancu a făcut ca tabela să rămână intactă.


Universitatea a continuat jocul bun și a fost din nou aproape de gol în minutul 19. Pîrvulescu a centrat perfect dintr-o lovitură liberă laterală, dar Gugu nu a reușit să marcheze cu capul.

Deschiderea de scor avea să vină în minutul 36. Gorcea a degajat puternic, Wallace a greșit inexplicabil, iar Ely Fernandes a scăpat singur cu portarul advers. Mijlocașul lui „U” nu a stat prea mult pe gânduri și a marcat.


Până la pauză, steliștii au încercat să dea replica și chiar au marcat prin Chipirliu. Totuși, golul a fost anulat pentru o poziție clară de offside.

Steaua a forțat în partea secundă

CSA a început excelent repriza secundă și a fost aproape să marcheze prin Chiprliu și noul intrat Buhăescu. Cei doi au ratat ocazii importante în primele 10 minute ale reprizei.


Ocaziile ratate de Steaua au fost la un pas să fie răzbunate de Ely. Jucătorul adus în această iarnă a ratat două ocazii importante pe contraatac pe final.

„U” avea să se desprindă în cele din urmă la 2-0 în minutul 82. Florin Ilie a urcat în careul advers la un corner și a marcat cu un șut cu latul. 


Jucătorii clujeni au sărbătorit golul în fața galeriei lui CSA Steaua, iar lucrurile au degenerat. Fanii au aruncat cu mai multe obiecte în teren, iar între fotbaliști s-a iscat o încăierare. Alarcon și Bărbulescu au văzut câte un cartonaș galben, al doilea fiind eliminat deoarece mai avea un avertisment.

Universitatea Cluj are în acest moment 57 de puncte, unul mai puțin față de liderul Petrolul și unul mai mult față de FC Hermannstadt. Cele două echipe se vor duela mâine în ultimul meci al rundei.


Au evoluat echipele:

Steaua: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian (Ius. Răducan 78′), Walace, Beța, Al. Zaharia – Val. Bărbulescu, Mihăescu (Enceanu 59′) – Ad. Popa, Șt. Pacionel (Buhăescu 46′), Em. Pacionel – Chipirliu

”U” Cluj: Gorcea – Romeo (Alarcon 24′), Fl. Ilie, Gugu (cpt.), P. Pîrvulescu – Balgiu, Romario Pires – M. Ciobanu, Haită (Remacle 67′), Ely Fernandes – Boiciuc

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj, victorie uriașă în duelul cu Steaua! Mulți nervi în tribune și un joc modest

Lincar, nemulțumit de jocul prestat de Universitatea Cluj la Slobozia: „Am fost foarte slabi în primele 20 de minute”

Ultimele Stiri
abonare newsletter