Sport

U-BT Cluj, victorie în primul meci cu Sibiu! Meciul doi se joacă vineri în deplasare

U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu s-au întâlnit astăzi, de la ora 17:00, în BT Arena, în primul meci din turul 1 al play-off-ului.

U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu s-au întâlnit astăzi, de la ora 17:00, în BT Arena, în primul meci din turul 1 al play-off-ului/ FOTO: monitorulcj.ro U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu s-au întâlnit astăzi, de la ora 17:00, în BT Arena, în primul meci din turul 1 al play-off-ului/ FOTO: monitorulcj.ro

 

U-BT Cluj-Napoca, câștigătoarea sezonului regulat, este marea favorită la obținerea titlului de campioană în stagiunea 2021/2022. „Studenții” și-au confirmat obținut în sezonul regulat și s-au impus cu 89-79.


 

Mihai Silvășan i-a trimis pe teren în formula de start pe Stipanovic – Grasu – Guzman – Richard  - Brown,  în timp ce sibienii au început cu Uță – McGrew – Pratt – Tamulis – Tohătan.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Cele două echipe au mers cap la cap în primele minute ale jocului, prima diferență de două posesii fiind înregistrată cu cinci minute înainte de final, 13-8, după două aruncări libere marcate de Andrija Stipanovic. Clujenii aveau să se desprindă la nouă puncte, 19-10, după două triple marcate de Stewart și Brown.

Până la finalul sfertului, Stewart a mai reușit un coș de două puncte, iar Hogue a împărțit o pereche de libere. Sibiul a arătat un baschet agresiv în primul act și a beneficiat de  11 aruncări libere în primul sfert. Actul întâi avea să se încheie cu scorul de 22-21 în favoarea gazdelor.


U-BT Cluj-Napoca s-a distanțat din nou la două posesii în startul sfertului secund. O aruncare liberă marcată de Hogue și o „triplă” venită de la Stewart au dus scorul la 27-23. U-BT a suferit înf aza ofensivă în debutul sfertului al doilea, iar sibiul s-a apropiat la un singur punct, 29-28, în special datorită lui Blake. „Galben-albaștrii”  aveau să preia conducerea, 32-31, ce McGrew a marat o aruncare de trei puncte și a primit o aruncare liberă suplimentară în urm aunui fault comis de Stipanovic.

Sibiul a continuat să joace mult peste media din acest sezon și a demonstrat că locul 8 este doar o întâmplare într-un sezon în care trupa de pe Cibin a fost măcinată de accidentări. Oaspeții s-au distanțat la 39-35, înainte ca Stewart să marcheze două libere. U-BT Cluj-Napoca avea să câștige în cele din urmă prima repriză cu 42-41, după un coș de trei puncte marcat de Colceag.


CSU Sibiu a început sfertul cu un parțial de 5-0 pentru un 46-42. Formația sibiană a continuat să strălucească în BT Arena și s-a distanțat la șase puncte, 50-44. Bircevic a readus echilibrul cu un coș de trei puncte, înainte ca Elijah Stewart să finalizeze un contraatac. Tot Stewart avea să o readucă pe U-BT în avantaj, 51-50, cu două aruncări libere marcate.

Cele două echipe au mers cap la cap în sfertul al treilea. Padgett și Hogue fiind actorii principali sub cele două panouri.  U-BT avea să intre cu un avantaj de trei puncte, 61-58, după reușita lui Brandon Brown.

U-BT a controlat sfertul al patrulea și s-a distanțat la șase puncte, 65-59, după reușitele lui Stefan Bircevic. Sibienii au replicat la coșul opus, în timp ce Bircevic a marcat un coș cu fault pentru 68-59.  Pratt a marcat pentru oaspeți, dar Bircevic și-a continuat show-ul la panoul advers cu o nouă triplă. U-BT avea să se distanțeze la 74-63, după un coș de trei puncte marcat de Richard.

Sibienii au încercat să revină în meci, dar linia de stranieri propusă de Mihai Silvășan a făcut diferența în partea a doua.  U-BT a câștigat cu 89-79, iar cu o victorie la Sibiu poate obține biletele pentru turul al doilea.

Pentru U-BT Cluj-Napoca au marcat în primul meci din play-off: Stipanovic 16 puncte, Bircevic 16, Stewart 14, Brown 11, Richard 9, Hogue 9, Watson 6, Colceag 3, Grasu 3, Guzman 2.

Sibiul a avut cinci jucători care au marcat peste 10 puncte în acest duel, dar acest lucru nu a fost suficient. 

Meciul 2 al seriei se va disputa vineri, de la ora 19:00, la Sibiu.

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca începe play-off-ul cu CSU Sibiu. Primul meci se joacă în BT Arena

Ultima etapă în Liga Națională de baschet! U-BT află cu cine joacă în play-off

Ultimele Stiri
abonare newsletter