Sport

U-BT Cluj-Napoca începe play-off-ul cu CSU Sibiu. Primul meci se joacă în BT Arena

U-BT Cluj-Napoca se va duela marți de la ora 17:00, cu BC CSU Sibiu, în primul meci din runda 1 de play-off.

U-BT Cluj-Napoca se duelează cu Sibiu U-BT Cluj-Napoca se duelează cu Sibiu

 

U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu ne-au obișnuit în ultimii ani cu dueluri în fazele avansate ale competițiilor interne. Din păcate, Derby de Ardeal are loc în acest an încă din prima rundă de play-off, din cauza parcursului modest al sibienilor.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

U-BT Cluj-Napoca a dominat sezonul regulat și a terminat stagiunea cu 28 de victorii și 2 înfrângeri. Elevii antrenați de Mihai Silvășan au pierdut doar cu Sibiu și Voluntari în acest sezon, două meciuri care nu au contat cu adevărat în stabilirea ierarhiei finale.

Clujenii au avut cu cinci victorii mai mult față de CSU Oradea și CSO Voluntari în sezonul regulat 2021/2022. De altfel, U-BT Cluj a stabilit un adevărat record de invincibilitate până la înfrângerea cu Sibiu din luna martie.


U-BT Cluj, amintiri neplăcute cu Sibiu

Formația sibiană a oprit pe 11 martie seria de 22 de meciuri fără înfrângere în competițiile interne a celor de la U-BT. Luca Tohătan a marcat atunci 22 de puncte, fiind cel mai bun jucător al celor de la Sibiu. De menționat este și faptul că înfrângerea de la Sibiu a venit după meciul pierdut cu Unicaja Malaga în Basketball Champions League.

CSU Sibiu, sezon modest

CSU Sibiu are unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimii ani. Formația de pe malul Cibinului are un lot modest în acest sezon din Liga Națională de baschet masculin și s-a bazat în multe meciuri pe 6-7 jucători.


Rezultatele modeste înregistrate de BC CSU Sibiu au dus inclusiv la demiterea lui Dan Fleșeriu. Valorosul antrenor sibian a fost demis după șase sezoane, fiind înlocuit de Miguel Angel Hoyo.

Sibienii au pierdut în debutul sezonului cu echipe modeste precum Rapid sau Athletic Constanța. Totuși,  ardelenii se pot lăuda în această stagiune cu victorii în fața celor de la U-BT și CSO Voluntari.


„Sunt sigur că suntem pregătiți pentru aceste meciuri. Vrem să facem o figură frumoasă pe terenul lor, acolo unde știm că se câștigă foarte greu. Ne antrenăm foarte bine și suntem pregătiți să facem meciuri foarte bune, chiar să mergem mai departe”, a declarat Mirel Dragoste înaintea jocului cu U-BT.

U-BT, un sezon istoric

U-BT Cluj-Napoca are un sezon istoric în acest moment. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a fost la un pas de Final Four în Basketball Champions League, iar în competiția internă a obținut primul loc după cele 30 de jocuri din sezonul regulat.


Clujenii au acum ca obiectiv câștigarea titlului, un obiectiv extrem de important în vederea următoarei stagiuni europene.

Tot la capitolul performanțe putem nota și prezența celor 10.000 de spectatori la cele două meciuri cu Ludwigsburg. Din păcate, BT Arena nu va fi plină la duelul cu Sibiu, unul programat la o oră total nepotrivită pentru spectatori.

CITEȘTE ȘI:

Ultima etapă în Liga Națională de baschet! U-BT află cu cine joacă în play-off

U-BT, victorie cu emoții în fața Craiovei în Liga Națională

abonare newsletter