Sport

„U” Cluj și mai aproape de promovarea directă! „Studenții” au făcut o repriză de vis cu Petrolul

Universitatea Cluj s-a impus cu 3-1 în duelul cu Petrolul, din etapa cu numărul 6 în play-off-ul din Liga a 2-a.

Ely Fernandes, într-o acțiune individuală în meciul „U” Cluj - Petrolul Ely Fernandes, într-o acțiune individuală în meciul „U” Cluj - Petrolul

 

În fața unei asistențe record pentru acest sezon, Universitatea Cluj a reușit să se impună cu 3-1, în fața celor de la Petrolul. Echipa antrenată de Erik Lincar a făcut o primă repriză excelentă și a demonstrat din nou că poate încheia pe primele două locuri din Liga a 2-a.


Universitatea Cluj a făcut pressing din primele minute ale jocului și a fost la un pas să deschidă scorul în minutul trei. Albert Hofman a șutat excelent spre poarta lui Avram, dar portarul celor de la Petrolul a respins.

„U” avea totuși să marcheze în minutul 6 al partidei. Dragoș Tescan a primit o minge în interiorul careului și a marcat cu un șut puternic sub bara porții lui Avram.


Universitatea Cluj a continuat să dicteze ritmul jocului și și-a majorat avantajul în minutul 18. Paul Pîrvulescu a centrat cu efect dintr-o lovitură liberă, iar Florin Ilie a marcat cu o lovitură de cap spectaculoasă.

Ardelenii aveau să mai puncteze o dată în minutul 26, la un corner. Pîrvulescu a centrat din nou perfect, iar lovitura de cap trimisă de Tescan s-a oprit în poarta oaspeților.


Petrolul a fost foarte aproape de gol în minutul 30. Meijers a trimis cu capul spre poarta lui Gorcea, dar mingea s-a oprit în bară. La doar câteva minute de la ocazia lui Meijers, Petrolul a fost din nou aproape de gol. Tucaliuc a șutat frumos din lovitură liberă, însă bara porții a oprit execuția mijlocașului prahovean.

Ploieștenii au ieșit mult mai bine de la vestiare și aveau să reducă din diferență. Măzărache a fost faultat de Gorcea în minutul 63 în careu. Din lovitura de la 11 metri rezultată, Diarra nu a iertat și a marcat cu siguranță. 


Tot Diarra a fost aproape de 3-2. Atacantul petrolist a scăpat singur cu portarul lui „U”, dar a trimis pe lângă poartă după ce l-a driblat pe tânărul goalkeeper.

Universitatea Cluj avea să se impună în cele din urmă cu 3-2.  Trupa antrenată de Lincar a acumulat 54 de puncte și a urcat pe locul doi în clasament, la doar trei puncte de Petrolul. 


”U” Cluj: Gorcea – Romeo (Ribeiro 85′), Fl. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu, Romario Pires (cpt.), Ely Fernandes (I. Filip 75′) – Tescan (Haită 56′), Hofman (M. Ciobanu 75′), Boiciuc (Val. Alexandru 85′)
Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Dobrescu, Remacle, Gugu
Antrenor: Erik Lincar

Petrolul: R. Avram – Pashov (Seto 46′), Meijers, Huja, Velisar – Cebotaru (cpt.)(Cioiu 59′), M. Chindriș (Măzărache 46′) – Sg. Pîrvulescu, Tucaliuc (Jarovic 71′), Mih. Constantinescu (M. Bratu 59′) – S. Diarra
Rezerve neutilizate: Moroz – V. Lică, Al. Sabău, Boțogan
Antrenor: Nicolae Constantin

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj, victorie uriașă în duelul cu Steaua! Mulți nervi în tribune și un joc modest

Petrolul Ploieşti - Universitatea Cluj, în prima etapă a play-off-ului Ligii a II-a

Ultimele Stiri
abonare newsletter