Sport

U-BT Cluj a fost învinsă de CSU Sibiu și a încheiat seria de invincibilitate în campionat

U-Banca Transilvania a suferit prima înfrângere în actualul sezon al Ligii Naționale. Echipa clujeană a fost învinsă de BC CSU Sibiu cu scorul de 85-82.

 

Într-o sală aproape plină, U-BT Cluj a fost învinsă de CSU Sibiu la o diferență de trei puncte. Trupa antrenată de Silvășan a bifat a doua înfrângere consecutivă, după ce la mijlocul săptămânii a pierdut confruntarea cu Unicaja Malaga.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Confruntarea s-a desfășurat sub semnul echilibrului. U-BT Cluj a început bine meciul și a condus cu 5-0 în debutul confruntării, după un coș al lui Brandon Brown. Apoi, Bircevic a marcat pentru 16-7. Tamulis a sunat trezirea în tabăra sibienilor, însă U-BT a încheiat în forță actul întâi, Grasu distanțând echipa la  10 lungimi. Baschetbaliștii noștri au avut un joc consistent, au plimbat mingea eficient și au dominat situația din punct de vedere ofensiv. 

Patrick Richard a dus avantajul „alb-negrilor” 15 puncte, numai că Pratt și Tamulis și-au readus colegii în joc Mai departe, combatantele au mers cap la cap. Vulturii chiar au trecut în avantaj, 67-63, în urma unui coș izbutit de Blake. Sibiul a încheiat sfertul trei sub adăpostul a cinci puncte. Patrick Richard a strâns situația pe tabelă în actul decisiv, dar CSU a gestionat mai bine finalul și a obținut victoria după un coș de trei puncte marcat de Tohătan pe final.


Cel mai bun marcator a fost Lucas Tohătan cu 22 de puncte, fiind urmat de Javion Blake și Patrick Richard cu câte 19 puncte. 

U-BT Cluj rămâne pe primul loc în clasament cu 19 victorii și o înfrângere. CSU Sibiu este doar pe locul 8 cu 10 victorii și 11 înfrângeri. 

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj, prima înfrângere în Top 16 Champions League: „A fost un meci greu, am jucat cu o echipă foarte bună”

Prometey s-a retras oficial din Basketball Champions League. Victoria lui U-BT Cluj, anulată

abonare newsletter