Sport

Victorie uriașă pentru U-BT Cluj-Napoca în primul meci din TOP 16 Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 79-73, în fața celor de la Unicaja Malaga, în primul meci din TOP 16 Basketball Champions League.

Brandon Brown împotriva celor de la Unicaja Malaga Brandon Brown împotriva celor de la Unicaja Malaga

 

U-BT Cluj-Napoca continuă parcursul impresionant în Basketball Champions League și obține prima victorie în Grupa K din TOP 16. Trupa antrenată de Mihai Silvășan a început excelent meciul disputat pe terenul celor de la Unicaja Malaga și conducea cu 19-13.


Campioana României a continuat jocul bun și în sfertul al doilea și s-a distanțat la un ecart maxim de 13 puncte, 28-15, după un început foarte bun de sfert. Unicaja a solicitat ulterior un timeout, iar vorbele antrenorului Katsikaris au avut imediat efect pe tabela de marcaj.

Spaniolii au recuperat ecartul datorită unor aruncări de trei puncte excelente din partea lui Brizuela. Mai mult, Malaga a preluat conducerea la 41-39, dar U-BT avea să câștige repriza cu 43-41.


Trupa iberică a început modest și al treilea sfert, iar după doar câteva minute tabela indica un 60-47. În plus, Unicaja l-a pierdut și pe Michael Eric, unul dintre jucători vitali. Pivotul adus de la ȚSKA Moscova s-a accidentat și a părăsit terenul. U-BT a gestionat bine finalul sfertului trei și a început sfertul patru cu 9 puncte avans, 64-55.

Malaga a încercat să revină pe finalul jocului și s-a apropiat la patru puncte cu doar un minut rămas pe tabelă. Soarta jocului avea să fie decisă de o triplă înscrisă de Stefan Bircevic, iar U-BT avea să se impună în cele din urmă cu 79-73.


Cel mai bun jucător de la U-BT Cluj-Napoca a fost Elijah Stewart. Americanul a marcat 26 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, fiind secondat excelent de Brandon Brown cu 15 puncte și Guzman cu 10 puncte.

CITEȘTE ȘI:

Programul TOP 16 Basketball s-a schimbat din nou. U-BT joacă marți primul meci

Juniorii de la U-BT Cluj, calificați în play-off-ul European Youth League. Szenkuti, vedeta ultimului turneu

Ultimele Stiri
abonare newsletter