Sport

CFR Cluj, meci intens cu FCSB. Final cu egal, după un gol în ultimul minut al roș-albaștrilor

Derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB s-a încheiat cu scorul de 3-3 (1-2), duminică seara, pe Arena Naţională, în etapa a 22-a a Ligii I de fotbal.

CFR, egal cu FCSB pe Arena Națională. Foto: Facebook/ CFR Cluj. CFR, egal cu FCSB pe Arena Națională. Foto: Facebook/ CFR Cluj.

 

 


Campioana, care venea după nouă victorii consecutive fără gol primit, a fost egalată la ultima fază a meciului (90+3), când Iulian Cristea a câştigat duelul aerian cu Mike Cestor, abia intrat, şi Alex Chipciu, la centrarea lui Valentin Gheorghe.

 


CFR a început mai bine jocul şi a avut o mare ocazie în minutul 4, când portarul Andrei Vlad a respins mingea trimisă cu capul de Gabriel Debeljuh. FCSB şi-a creat prima oportunitate în minutul 23, când Otto Hindrich a blocat şutul lui Darius Olaru.

Un minut mai târziu (24), Octavian Popescu a deschis scorul cu un şut de pe stânga, de la circa 25 de metri, în vinclul porţii lui
Hindrich.


CFR preia controlul după minutul 30 al jocului

Echipa antrenată de Dan Petrescu a preluat controlul jocului şi a reuşit să întoarcă scorul în decurs de cinci minute, prin croatul Debeljuh (36, 40). În minutul 36, la o lovitură obţinută de croat, Deac a centrat în careu, iar Debeljuh a lovit mingea cu spatele, trimiţând-o la colţul lung. În minutul 40, Debeljuh a trimis în plasă, după ce Vlad l-a blocat pe Deac.

CFR a controlat jocul o bună parte din timp şi Debeljuh a avut şansa desprinderii (59), dar mingea trimisă cu capul în urma centrării lui Deac a fost reţinută de portar.


Apărarea clujeană a cedat în minutul 71, când Florinel Coman a centrat de pe dreapta, iar Valentin Gheorghe, scăpat din marcaj de Cristian Manea, a reluat în plasă cu toată opoziţia lui Hindrich.

CFR Cluj a trecut din nou în avantaj în minutul 77, când Debeljuh a obţinut un corner, iar fundaşul Daniel Graovac i-a aşezat mingea lui Alex Chipciu, care a şutat fără speranţe pentru Vlad.


Trei goluri, primite în premieră de CFR

La acest meci au debutat oficial în tricoul ardelenilor atacantul croat Marko Dugandzic (venit de la FC Soci) şi extrema Cristian Neguţ (Chindia Târgovişte).

A fost pentru prima oară în acest sezon intern când CFR a primit trei goluri într-un meci. FCSB şi-a mărit seria de invincibilitate la 15 etape, în care are 12 victorii şi 3 egaluri. În tur, CFR s-a impus cu 4-1.

Au marcat: Octavian Popescu (24), Valentin Gheorghe (71), Iulian Cristea (90+3), respectiv Gabriel Debeljuh (36, 40), Alexandru Chipciu (77).
Arbitru: Sebastian Colţescu (Craiova); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Daniel Mitruţi (Craiova); arbitru de rezervă: Sorin Costreie (Buftea/Ilfov)
Observatori: Aron Huzu (Sibiu) - CCA, Mircea Călin (Bucureşti) - LPF

CITEȘTE ȘI:

NEW CFR Cluj! 8 jucători sub 23 de ani, transferați la echipa din Gruia

Ultimele Stiri
abonare newsletter