Sport

Neputință! „U” Cluj pierde cu Petrolul și se bate la retrogradare în finalul sezonului

Universitatea Cluj a pierdut, 2-1, meciul cu Petrolul Ploiești din etapa cu numărul 21 din Liga a 2-a.

 

 


Formația antrenată de Costel Enache a pornit la drum cu speranța unui loc de play-off, dar a terminat în genunchi sezonul regulat. Meciul de pe Cluj Arena a început foarte bine pentru „Șepcile Roșii”, iar Sergio Ribeiro a izbutit să obțină o lovitură de la 11 metri în minutul 3. Portughezul a tras pe lângă poarta lui Avram și tabela a rămas intactă.

În primele 15 minute ale jocului, Universitatea Cluj a dominat copios meciul, dar fotbaliștii lui Costel Enache au fost lipsiți de inspirație la finalizare. Meșter a ratat o ocazie uriașă de gol în minutul 10, atunci când Avram a respins miraculos șutul tânărului fotbalist clujean.


La un minut distanță de la ocazia lui Meșter, Ogbu a ratat și el o ocazie importantă când a trimis pe lângă poartă.  A treia ocazie mare pentru clujeni a venit în minutul 15. Sergio Ribeiro a tras plasat de la 20 de metri, dar mingea s-a oprit în transversală. Până la pauză, Ogbu și Ribeiro au mai ratat două ocazii de gol.

Pană a pus capăt speranțelor

Repriza secundă a început cu  un joc încâlcit la mijlocul terenului, dar care avea să fie dinamitată cu un gol de senzație. Silviu Pană l-a executat pe Muțiu cu un gol de la jumătatea terenului, în minutul 55 al disputei.


„Studenții” au sperat pe final

În minutul 75, Gavra a pătruns în dreapta și a pasat pe jos în stânga, în diagonală, pentru Carol Taub, care a tras din 12 metri la colțul lung. Mingea a lovit rădăcina barei și intră în plasă, lăsându-l fără reacție pe Avram.

Universitatea Cluj a forțat golul victoriei pe final, însă  Alex Pop și Cristi Gavra au ratat două ocazii importante.


Petrolul a lovit pe contraatac în minutul 90+2 și avea să obțină toate punctele. Mario Bratu a pătruns în flancul drept și a obținut o lovitură de la 11 metri după un fault comis de Luchin. Armando Vajushi a transformat penalty-ul cu siguranță, în dreapta, cu portarul plonjând în partea opusă.

Au evoluat echipele:

„U” Cluj: Muțiu – Telcean, Luchin (cpt), Dican – Acka (Al. Pop 65), Filip (Ștefănescu 87), Taub, Ribeiro – Pârvulescu (Ilieș 71), Ogbu (Gavra 65), Meșter (Golan 71)


Rezerve neutilizate: I. Anca-Trip, Chacana, Al. Răuță, Negrean,

Antrenor: Costel Enache

Petrolul Ploiești: Avram – Olaru, Meijers, Huja, Țicu – Constantinescu (M. Bratu 77), Pană, Vajushi, Roige (Arnăutu 81) , Ekollo (Mondragon 81) – Buhăescu

Rezerve neutilizate: Kitanov, Bărboianu, Mitrea, Nicolae, Bogdan, Tudor,

Antrenor: Octavian Grigore

abonare newsletter