Sport

O șansă în plus pentru „U” Cluj! FRF a decis cum se va promova în sezonul viitor din Liga a 2-a

Federația Română de Fotbal a modificat sistemul competițional pentru sezonul viitor după ce a fost adoptat sistemul cu 16 echipe.

O șansă în plus pentru „U” Cluj! FRF a decis cum se va promova sezonul viitor din Liga a 2-a O șansă în plus pentru „U” Cluj! FRF a decis cum se va promova sezonul viitor din Liga a 2-a

 

 


FRF a decis ca din sezonul viitor să fie înscrie în Liga 1 un număr de 16 echipe, însă să fie menținut sistemul cu play-off și play-out. Astfel, primele șase vor juca în play-off, iar ultimele 10 vor disputa meciurile din play-out.

Sezonul regulat se va disputa ca până acum cu meciuri tur-retur între cele 16 echipe. Astfel, echipele vor juca 30 de partide și nu 26 cum s-a întâmplat până acum. Sistemul din play-off se menține ca până acum, fiind programate câte două meciuri între cele 6 echipe. Astfel număr meciurilor va crește de la 36 la 40.


Play-out-ul se schimbă radical

Schimbarea majoră apare în cazul play-out-ului. Ar fi imposibil ca cele 10 echipe din play-out să joace între ele tur-retur (ar însemna 18 etape) și ca atare s-a hotărât ca acestea să se întâlnească o singură dată una cu alta. Acest lucru înseamnă că în play-out vor fi 9 etape, urmând a se stabili o grilă privind modul în care se vor alege echipele gazdă.

Formația care va câștiga play-out-ulul va juca un meci da baraj cu ultima echipă care merge în cupele europene din play-off, cel mai probabil pe terenul formației din play-off.


„U” Cluj are o șansă în plus la promovare

În noul format, locurile 15 și 16 vor retrograda direct, iar locurile 13 și 14 vor disputa un baraj cu ocupantele locurilor 3 și 4 din Liga a 2-a. Acest lucru înseamnă că la finalul unui sezon 4 echipe ar putea retrograda din prima ligă.

Practic, Universitatea Cluj trebuie să termine în primele patru pentru a avea o șansă la promovarea în Liga 1 în sezonul viitor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter