Sport

Victoria descăt„U”șării vine din Colentina! Universitatea a DEMOLAT Daco-Getica

„Studenții” nu doar că au câștigat la scor, dar au și arătat, în sfârșit, fotbal în duelul cu fosta prim-divizionară. Veteranul Dorin Goga a fost eroul meciului: două goluri și două assist-uri pentru căpitanul Universității.

După o serie de rezultate nefaste, încununată cu tensiunile de la finalul partidei pierdute cu CS Mioveni, 1-2, „studenții” s-au dezlănțuit la București. Cu un nou „supervizor” pe bancă în persoana lui Mircea Cojocaru, numit director tehnic la insistențele galeriei „șepcilor roșii”, Bogdan Lobonț poate răsufla ușurat în urma victoriei convingătoare cu fosta prim-divizionară, 6-2.

Pe un teren greu și pe o ploaie mocănească, dar cu câțiva zeci de suporteri în spate, „U” a avut un început temeinic de partidă în Colentina, cu Giurgiu (`5) și Pîrvulescu (`7) luându-l la țintă pe goalkeeperul gazdelor. Goga și-a încercat și el norocul, însă șutul său la colțul lung a fost respins în lateral de Gavrilaș (`23). Florescu a trimis apoi defectuos mult peste poartă din marginea careului (`25). Imediat după, a fost rândul lui Gavra să-l pună la încercare pe același Gavrilaș, portarul bucureștenilor reținând o minge trimisă cu capul de vârful „studenților” în urma unei centrări a lui Coman (`27). Nu a mai avut ce face însă la a doua încercare a lui Gavra, jucătorul venit de la Viitorul „executându-l” pe Gavrilaș cu un șut din careu după o pasă excelentă a căpitanului Goga (`31). Dezlănțuită după marcarea golului, Universitatea a gestionat cu mult mai multă luciditate jocul, iar Goga, servit ca la carte de Florescu, a dublat diferența cu un șut simplu din câțiva metri (`43).


Goga „one-man show”!

Nici nu au ieșit bine de la cabine, iar elevii lui Marius Baciu s-au văzut din nou „curentați” de formația lui Lobonț. Același Goga, cel mai bun om al clujenilor a reușit „dubla”, după ce a preluat elegant o minge de la Florescu pe care a trimis-o violent din voleu în ațe (`49). „Nicky” Pîrvulescu și-a trecut apoi și el numele pe lista marcatorilor cu un șut țintit la rădăcina barei (`60). Abia după primirea celui de-al patrulea gol s-au trezit și bucureștenii, Robert Grecu zguduind „transversala” lui Dinu, înlocuitorul suspendatului Dur-Bozoancă (`62). Raphael Stănescu a reușit apoi să reducă din diferență, mingea deviată de Sepsi păcălindu-l pe tânărul portar al „studenților” (`74).

Recitalul a continuat însă tot la poarta lui Gavrilaș, Gavra realizând și el „dubla” după ce a împins în poartă o minge revenită din bară la o lovitură de cap a lui Ursu (`78). Mulțumită de scorul de pe tabelă, „U” a lăsat-o mai moale pe final, gazdele reușind un nou gol prin Călințaru după o greșeală a lui Sepsi (`88). Iuliu Hațiegan a refăcut însă în scurt timp diferența de patru goluri, finalizând violent din careul mic o minge venită de la același Goga (`90+2). Meciul s-a încheiat cu scorul de 6-2 pentru „studenți”, care pun capăt seriei proaste de trei meciuri fără victorie și pornesc cu un moral pozitiv înaintea derby-ului cu Farul Constanța.


În urma „gurii de oxigen” din Colentina, Universitatea acumulează 60 de puncte și urcă, provizoriu, pe locul secund al ligii secunde. „Studenții” pot însă coborî din nou pe poziția a 5-a a tabelei, principalele urmăritoare – Sportul Snagov, Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște – stând la pândă.

Daco-Getica București 2–6 FC Universitatea Cluj (0-2)

Stadion: „Juventus”, Colentina, București


Spectatori: 500

Marcatori: Stănescu 7, Călințaru 88 / Gavra 31, 78; Goga 43, 49, Pîrvulescu 60, Hațiegan 90+2


Cartonașe galbene: Nica 27 / Pîrvulescu 33

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Alexandru Vodă (Alba Iulia), Stelian Slabu (Brașov) – Marius Naidin (Pitești)


Observatori: Marcel Savaniu (Brașov), Florentin Barbu (Giurgiu)

Daco-Getica București (3-4-3)

G. Gavrilaș – C. Dedu, I. Prodan (M. Tudorică 46), Vl. Georgescu – G. Călinţaru, S. Bustea, G. Cotigă (cpt.), R. Stănescu – R. Grecu (V. Motroc 68), P. Nsiah (R. Neacșu 59), E. Nica Antrenor: Marius Baciu

Universitatea Cluj (4-2-3-1)

I. Dinu – Al. Coman, A. Cordoș (I. Ursu 67), L. Sepsi, D. Berci – G. Giurgiu, G. Florescu (Fl. Burghele 81) – I. Hațiegan, D. Goga (cpt.), N. Pîrvulescu (R. Greu 64) – Cr. Gavra Antrenori: Bogdan Lobonț & Adrian Iencsi

Ultimele Stiri
abonare newsletter