Sport

Transylvania Open și Cupa României la orientare în alergare

Începând de joi până duminică în pădurile din jurul Clujului se va desfășura concursul de orientare în alergare Transylvania Open.

La această competiție vor participa peste 350 de concurenți din 21 de tari, reprezentând 62 de cluburi sportive.

 Concursul este compus din 3 etape prin pădure și una prin oraș și este organizat de CS TranSilva Cluj în colaborare cu Federația Romana de Orientare, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj, respectiv Asociația Județeană de Orientare Cluj și CS Compass Cluj.


Terenurile pe care se desfășoară competiția pot fi păduri de foioase, respectiv zone deschise sau semideschise. Vizibilitatea variază în funcție de zonă. De sistemul de cronometrare și de verificare se va ocupa Sport Ident.

 Câștigătorii conform rezultatelor cumulate ale celor patru etape de concurs vor fi premiați cu trofeul Transylvania Open. De asemenea, etapele 2 si 3 cumulate contează pentru Cupa României, iar etapa de sâmbătă este în același timp și Cupa Compass.


 La concurs participa sportivi cu vârstă cuprinsă între 10 ani, unde sunt înscriși 11 fete și 11 băieți, și peste vârsta de 80 ani, unde sunt înscriși 6 sportivi. Lungimea traseelor este cuprinsă între 1100m (copii sub 10 ani) și 10km, iar dificultatea lor este adaptată la vârsta și  gradul de pregătire al concurenților.

Ca în ediția precedentă, și acum sunt proiectate trasee “open” pentru începători. Cei interesați pot afla detalii despre locațiile etapelor și condițiile de participare, pe adresele de web www.orienteering.ro sau www.transilva.ro.


 

Program:


Joi                  20 iulie 2017      ora 16             start Transylvania Open et.1 (MD)

Vineri             21 iulie 2017     ora 11             start Cupa României et.1 și Transylvania Open et.2 (LD)


Sâmbătă        22 iulie 2017     ora 10:30        start Cupa României et.2 + Cupa Compass și Transylvania
Open et.3 (MD)

Sâmbătă         22 iulie 2017     ora 13:30        premiere Cupa Compass și Cupa României

Duminică       23 iulie 2017      ora 10             start etapa de 10 de Camp. Național de Parc-Oraș și Transylvania Open et.4 (Sprint)

Duminică       23 iulie 2017     ora 12              premiere Transylvania Open

Ultimele Stiri
abonare newsletter